Co napawa nas optymizmem?

Z wieczornych wiadomości i obiegowych sądów wynika, że jest źle i będzie jeszcze gorzej. Jednak pomimo tych ponurych prognoz naukowcy dostrzegają na horyzoncie wiele pozytywnych zdarzeń. John Brockman, wydawca Edge (www.edge.org) wpływowego salonu internetowego poprosił ponad stu pięćdziesięciu wybitnych naukowców i myślicieli o odpowiedź na pytanie, które wydaje się niezwykle ważne w naszych pesymistycznych czasach: Co napawa cię optymizmem? Książka Co napawa cię optymizmem? porusza szeroki zakres tematów od teorii strun po edukację, od wzrostu liczby ludności na świecie po medycynę, a nawet od globalnego ocieplenia po koniec świata. To imponujący zapis rozważań światowej klasy myślicieli (między innymi laureatów Nagrody Nobla, autorów bestsellerów i profesorów renomowanych uniwersytetów), którzy przedstawiają swe starannie przemyślane optymistyczne wizje przyszłości. Ich skłaniające do refleksji, kontrowersyjne idee z pewnością będą budzić wątpliwości, ale mogą także zmienić nasze spojrzenie na przyszłość

Informacje dodatkowe o Co napawa nas optymizmem?:

Wydawnictwo: Smak Słowa
Data wydania: 2009-03-06
Kategoria: Psychologia
Tytuł oryginału: What are you optimistic about?
Język oryginału: angielski
Tłumaczenie: Agnieszka Nowak

Kup książkę Co napawa nas optymizmem?

Co napawa nas optymizmem? - opinie o książce