Przepisy zawarte w tej książce czerpią z bogactwa i mądrości tradycyjnej kuchni polskiej oraz kuchni europejskich, zwłaszcza śródziemnomorskich. Zostały ułożone według pór roku i skomponowane w taki sposób, by potrawy nie tylko odżywiały, ale też pozostawały w harmonii ze zmieniającym się zapotrzebowaniem termicznym ciała. W ramach danej kategorii posiłków (np. śniadań) proponujemy kilka wariantów, biorąc pod uwagę zapotrzebowanie na poszczególne składniki pokarmowe. Zatroszczyliśmy się, aby komponować posiłki z użyciem ,,superpokarmów", wspomagających leczenie cukrzycy. Choroba nie musi skazywać diabetyka na rodzinną alienację kulinarną - przeciwnie - może stać się bodźcem dla prozdrowotnego odżywiania dla całej rodziny. Niniejsza książka pokazuje, że odżywianie dla zdrowia może być proste i niedrogie, a dania - smakowite, różnorodne i kolorowe.
Wydawnictwo: DRAGON
Data wydania: 2024-06-21
Kategoria: Kuchnia
ISBN:
Liczba stron: 96
Czwarty tom francuskiej serii dla młodszych i starszych czytelników, opowiadający o pochodzących z różnych stron świata dzieciach, które wykazują ponadnaturalne...
Kolorowe łamigłówki Kolorowe książeczki pełne zadań i zagadek logicznych oraz liczbowych, które zapewnią młodemu umysłowi gimnastykę i rozrywkę...