Co? Jak? Narysować. Szkicownik

SZKICOWNIK - idealny wybór dla wszystkich, którzy chcą ćwiczyć kreskę zawsze i wszędzie - w kawiarni, autobusie czy na przerwie. To doskonały sposób na relaks dla dorosłych, a także fantastyczna zabawa i trening manualny dla dzieci.

SZKICOWNIK powstał po to, by rysować w nim do woli!

32 ilustracje z instrukcjami + 32 strony do ćwiczeń

Więcej instrukcji E.G. Lutza w wydanej równolegle książce ,,Co? Jak? Narysować"

Informacje dodatkowe o Co? Jak? Narysować. Szkicownik:

Wydawnictwo: Egmont
Data wydania: 2016-02-08
Kategoria: Podręczniki

Kup książkę Co? Jak? Narysować. Szkicownik

Co? Jak? Narysować. Szkicownik - opinie o książce

Avatar użytkownika -

Przeczytane:2016-05-13,
Podręcznik wydany po raz pierwszy ponad sto lat (tak!) bije na głowę antystresowe kolorowanki, bowiem kreślenie własnych postaci sprawia większą przyjemność. Jeżeli jesteście cierpliwi i uwielbiacie malować, pozycja ta dokładnie przybliży Wam różne sposoby rysowania. Jeżeli znacie osoby chcące rozpocząć przygodę z ilustrowaniem - koniecznie zapoznajcie ją z propozycją od Egmontu. Rysowanie z Lutzem do uzależniająca zabawa, która pochłonie Was na kilka godzin, od której nie będziecie chcieli odchodzić, zadziwieni tym, że możecie tworzyć ilustracje podobne do tych, które przywykliśmy oglądać w animacjach. Gorąco polecam!
Avatar użytkownika - Amarisa
Amarisa
Przeczytane:2016-03-04, Ocena: 5, Przeczytałam, 52 książki 2016, Mam,
Zachęcam do zapoznania się z moją recenzją dostępną na moim blogu: http://magicznyswiatksiazki.pl/co-jak-narysowac-e-g-lutz-ksiazka-szkicownik/
,,Co? Jak? Narysować" to debiut książkowy E.G.Lutza, który ukazał się 1913r. Nowe wydanie doje możliwość poznana prac i uwag znanego rysownika. Można wykorzystać je w życiu i cieszyć się pięknymi rysunkami własnego autorstwa. Czy wart? Ta książka zainspirowała Walta Disneya do zajęcia się sztuką animacji i już sam ten fakt, powinien potwierdzić wyjątkowość i wartościowość tej pozycji. Blisko 200 stron, które szczegółowo i krok po kroku wyjaśniają jak narysować konika morskiego czy kraba. Książka jest podzielona na rozdziały, które dotyczą zwierząt, roślin, ludzi, a ostatnia nazywa się varia i odnosi się do różnorodnych pojazdów i rzeczy. Rysunki przedstawione w punktach, wyjaśniają jak narysować daną rzecz i muszę powiedzieć, że rysunki z tą książką stają się bardzo proste. Idealna zarówno dla dzieci, jaki dorosłych. Pozwolą się zrelaksować i odpocząć. Możliwość kreatywnego myślenia w końcu uruchomi mózg, jednocześnie wymiatając z niego problemy, które zaprzątają myśli. Dla dzieci świetnie sprawdzi się do szkoły, a powstałymi rysunkami z pewnością warto będzie się pochwalić. Książka pięknie wydana w twardej oprawie, świetnie się sprawdzi, jako prezent, jeśli ktoś ma wątpliwości powinien zacząć od szkicownika, który jest dostępny za jedyne 9,99 i pomimo, że znajduję się w nim mniej instruktażowych obrazków, to będzie mógł wypróbować swoje zdolności i rozbudzić artystyczną pasję
Avatar użytkownika - wkp
wkp
Przeczytane:2016-02-22, Ocena: 3, Przeczytałem,
ODKRYWANIA RYSOWANIA CIĄG DALSZY Równolegle z wydaną właśnie w Polsce książką ,,Co? Jak? Narysować" trafia na nasz rynek jej uzupełnienie. Jeśli wspomnianą już książkę nazwać można - a jest to właściwe dla niej określenie - podręcznikiem rysowania, to niniejsza publikacja stanowi dla niej zestaw praktycznych ćwiczeń z miejscem na ich wykonywanie. E. G. Lutz to człowiek, którego warto znać i zapamiętać. Choć zyskał mniejszą, niż Walt Disney sławę, to właśnie on stał się inspiracją dla tego artysty, by zająć się rysunkiem i animacją. Jego książka do nauki podstaw rysowania, której pierwsze wydanie miało miejsce ponad sto lat temu, to dzieło wiecznie aktualne, tak samo, jak zaprezentowane tam metody, które powielali niezliczeni rysownicy i powielają do dziś. ,,Szkicownik" przypomina najważniejsze z porad, jak wykonać dany rysunek, obejmując wszystkie kategorie z książki, dając nam zachętę do praktycznych ćwiczeń. W efekcie otrzymujemy 64 strony, a na nich 32 prezentacje krok po kroku jak z prostych figur i linii uzyskać najróżniejsze rzeczy: twarze, ludzi, zwierzęta czy przedmioty. Pozostałe strony to miejsce ćwiczeń z zachętą do stworzenia własnych wersji owych prezentacji. Razem obie książki stanowią ciekawy pakiet dla tych, którzy chcą wejść w świat rysunków. Zacząć swoją przygodę i nabrać wprawy, zanim wykształcą w sobie umiejętności, które pozwolą im bez sprytnych pomocy osiągać zamierzony efekt. Recenzja opublikowana także na moim blogu http://ksiazkarnia.blog.pl/2016/02/22/co-jak-narysowac-szkicownik-george-edwin-lutz/
Robaczki. Książeczka z grzechotką
praca zbiorowa0
Okładka ksiązki - Robaczki. Książeczka z grzechotką

Książeczki z grzechotką to znakomite połączenie barwnej zabawki z prostym, ślicznie zilustrowanym tekstem. Z tą serią maluszki poznają i uczą się nazywać...

Obserwacja systemu i badania empiryczne
praca zbiorowa0
Okładka ksiązki - Obserwacja systemu i badania empiryczne

Zawarte w tomie artykuły są poprawionymi i rozszerzonymi wersjami referatów wygłoszonych na II Ogólnopolskiej Studenckiej Sesji Naukowej Teoria literatury...