Ciało i umysł. Wielka Księga Zdolniachów

Ta wspaniała, nietypowa książka kierowana jest do małych naukowców - stąd też jej tytuł Wielka Księga Zdolniachów.

W środku nasi młodzi badacze będą mogli poznać wyjątkowy, frapujący i niezwykle ciekawy świat naszych ciał i umysłów - stąd jej tytuł: CIAŁO I UMYSŁ.

Ta książka to nowatorskie podejście do nauki dla młodych zdolniachów. Znajdą w niej niesamowite, lecz prawdziwe historie, interaktywne zadania i niecodzienne infografiki.

Co sprawia, że twoje ciało działa? Czy to wszystko dzieje się w Twoim umyśle? Wybierz się na wycieczkę po ludzkim ciele od stóp do głów i wszystkim, co pomiędzy nimi. Najnowsza odsłona serii Wielka Księga Zdolniachów to przystępne, zabawne i ciekawe wprowadzenie do nauki o ludzkim ciele. Pełne dziwacznych faktów i zdumiewających aktywności - mali mózgomaniacy odkryją wszystko, co trzeba wiedzieć o ciele i genialnym mózgu, który sprawia, że to wszystko działa.

Przewodnikiem małych naukowców po tym świecie jest wyjątkowa postać - Czachosław Kość-Uszko, który ma mnóstwo tajnych informacji o sekretach ich ciał.

Ta książka to ekscytujące wprowadzenie do często złożonych, czasami obrzydliwych i całkowicie fascynujących funkcji ludzkiego ciała. Zawiera praktyczne ćwiczenia i łatwe eksperymenty,między innymi prowadzenie dziennika kupy i iluzje optyczne. Małe zdolniachy będą mogły sprawdzić też, co dzieje się z jedzeniem, które spożywają, w jaki sposób leki mogą ich oszukać, aby poczuły się lepiej, a także jak i dlaczego śnią.

Książkę Wielka Księga Zdolniachów - CIAŁO I UMYSŁadresujemy do ciekawych świata dzieci, które chcą wiedzieć, jak działa ichorganizm i jak ich mózg dba o codzienne funkcjonowanie ciała. Znajdą w niej odpowiedzi zarówno na zagadnienia podstawowe, jak i na dziwaczne pytania dotyczące ciał, w których żyjemy.

Informacje dodatkowe o Ciało i umysł. Wielka Księga Zdolniachów:

Wydawnictwo: Wydawnictwo Naukowe PWN
Data wydania: 2025-02-28
Kategoria: Popularnonaukowe
Tytuł oryginału: The Brainiacs Book of the Body and Brain

Tagi: Biologia rozwoju Biologia / Nauki o życiu

Kup książkę Ciało i umysł. Wielka Księga Zdolniachów

Klimat i pogoda. Wielka Księga Zdolniachów
Harriet Russell0
Okładka ksiązki - Klimat i pogoda. Wielka Księga Zdolniachów

Ta wspaniała książka kierowana jest do małych naukowców - stąd też jej tytuł Wielka Księga Zdolniachów. Dzięki niej nasi młodzi badacze będą mogli poznać...

Roboty i AI. Wielka Księga Zdolniachów
Harriet Russell0
Okładka ksiązki - Roboty i AI. Wielka Księga Zdolniachów

Ta wspaniała, nietypowa książka kierowana jest do małych naukowców - stąd też jej tytuł ,,Wielka Księga Zdolniachów". W środku nasi młodzi badacze będą...