Kręta ścieżka historii prowadziła słowiańskie krainy Europy Południowej przez najgorsze doświadczenia, na jakiś czas pozwalając jedynie na oddech ulgi i słoneczną radość życia. Po ostatnich zawieruchach wojennych znowu wrócił tu spokój i... turyści. Zatoki, zatoczki, półwyspy, wysepki, lazurowe morze. ciepły zmierzch, łagodna bryza, muzyka świerszczy - wybierzmy się do Chorwacji po słodkie leniuchowanie.

Informacje dodatkowe o Chorwacja oraz Jugosławia (Serbia oraz Czarnogóra), Słowenia, Macedonia, Bośnia i Hercegowina:

Wydawnictwo: Pascal
Data wydania: 1998 (data przybliżona)
Kategoria: Przewodniki turystyczne
ISBN: 83-87037-99-0

Kup książkę Chorwacja oraz Jugosławia (Serbia oraz Czarnogóra), Słowenia, Macedonia, Bośnia i Hercegowina

Chorwacja oraz Jugosławia (Serbia oraz Czarnogóra), Słowenia, Macedonia, Bośnia i Hercegowina - opinie o książce

Avatar użytkownika - iwona-w
iwona-w
Przeczytane:2015-06-18, Ocena: 5, Przeczytałam, 52 książki 2015,
Nieco już przestarzały przewodnik, jedna zawierający wiele cennych informacji turystycznych, mapki i plany.
Zaginione miasta, prastare grobowce: 100 odkryć, które odmieniły świat
opracowanie zbiorowe0
Okładka ksiązki - Zaginione miasta, prastare grobowce: 100 odkryć, które odmieniły świat

Od Człowieka Lodu przez terakotowych wojowników odprowadzających chińskiego cesarza w zaświaty po wrak ,,Titanica" - to pasjonująca i pełna przygód opowieść...

Wróżki Cynka i Taniec Elfów. Magiczne okienka
Opracowanie Zbiorowe0
Okładka ksiązki - Wróżki Cynka i Taniec Elfów. Magiczne okienka

Co miesiąc, w pełnię księżyca, w Nibylandii odbywa się Taniec Elfów. Tym razem przygotowaniami do tego wielkiego święta zajmuje się Cynka Dzwoneczek. To...