Choroby wieku dziecięcego. Lekarz rodzinny

Zdrowie w pigułce Kiedy nasze dzieci chorują, cierpimy bardziej niż one - szczególnie wtedy, gdy są jeszcze bardzo małe i nie rozumieją, po co ktoś robi im bolesne zastrzyki albo każe łykać niesmaczne syropy. Nie jesteśmy w stanie uchronić naszych pociech przed chorobami, dlatego musimy wiedzieć, jak przygotować je na wizytę u lekarza, a czasami nawet na pobyt w szpitalu. Nie mniej ważną kwestią jest to, abyśmy potrafili rozpoznać objawy typowych schorzeń i odpowiednio na nie zareagować. Ta książka zawiera omówienie najbardziej powszechnych problemów zdrowotnych występujących u dzieci, takich jak: urazy, zatrucia, oparzenia, choroby wieku niemowlęcego, infekcje układu oddechowego i przewodu pokarmowego, zapalenie opon mózgowo-rdzeniowych, choroby zakaźne. Seria Lekarz rodzinny to nieocenione źródło informacji pomagające zrozumieć podstawowe zagadnienia związane z daną chorobą. Informacje są przedstawione w dostępny sposób i nie pomijają żadnych istotnych szczegółów. Wszystkie książki powstały pod czujnym okiem ekspertów, w oparciu o najnowsze, kompleksowe dane. Weź swoje zdrowie we własne ręce i zacznij aktywnie wpływać na przebieg choroby. Tak wiele zależy od Ciebie. Joanna Tylżanowska-Kisiel jest lekarzem medycyny, specjalistą alergologiem, pulmonologiem oraz pediatrą. Jako lekarz praktyk przez wiele lat pracowała na oddziale dziecięcym w szpitalu w Otwocku. Obecnie jest zatrudniona w kilku poradniach alergologicznych, m.in. w Warszawie, Otwocku i Siedlcach.

Informacje dodatkowe o Choroby wieku dziecięcego. Lekarz rodzinny:

Wydawnictwo: Septem