Chodź ze Mną .Podręcznik do religii dla klasy 8 szkoły podstawowej

Podręcznik do religii dla klasy 8 jest kontynuacją serii Słuchaj, mój ludu. Składają się na nią podręczniki dla klas 5-8: ,,Szukam cię", ,,Jestem twoim Zbawicielem", ,,Prowadzę cię" oraz obecny: ,,Chodź ze Mną".

Tytuł jest zaproszeniem Jezusa, który wzywa: Chodź ze Mną, a nigdy nie będziesz sam! Moi przyjaciele - ci na ziemi, w Kościele, i ci w niebie - będą twoimi wiernymi przyjaciółmi. Przyjmij Ducha Świętego, który jest Osobą i samą Miłością, a zawsze w życiu znajdziesz właściwą drogę do szczęścia.

Materiały zawarte w podręczniku oraz pytania i zadania zostały ułożone z myślą o pomocy uczniowi w zrozumieniu siebie, innych ludzi, swojego dziedzictwa i współczesności.

Uczeń znajdzie tu:

teksty źródłowe (Pismo Święte, fragmenty lektur, opowiadania z życia młodzieży, fragmenty ciekawych artykułów oraz wyjaśnienia z KKK); ilustracje (reprodukcje dzieł sztuki, zdjęcia współczesne, a także żarty rysunkowe); uporządkowane wiadomości w formie różnorodnych schematów, SMS-ów (,,Ważna wiadomość") i ,,Kalendarium historycznego"; modlitwy i pytania do rachunku sumienia.

Praca z tym podręcznikiem może pomóc uczniom podjąć dojrzałą decyzję o przyjęciu Ducha Świętego w sakramencie bierzmowania.

Informacje dodatkowe o Chodź ze Mną .Podręcznik do religii dla klasy 8 szkoły podstawowej:

Wydawnictwo: WAM
Data wydania: 2023-06-27