Charlie St. Cloud

Wydawnictwo: Prószyński i S-ka
Data wydania: 2010-10-19

Kup książkę Charlie St. Cloud

Charlie St. Cloud - opinie o książce

,,Wierzę w cuda. Nie chodzi mi o te powszechne, jak cud życia, którego przykładem jest choćby mój synek, ssący matczyną pierś, czy zapierające dech w piersiach zjawiska naturalne, takie jak zachód słońca. Mówię o prawdziwych cudach: o przemienieniu wody w wino albo przywróceniu do życia umarłego." To najbardziej niezwykła książka jaką kiedykolwiek czytałam. Po raz pierwszy zdarzyło mi się, że kiedy skończyłam czytać tę opowieść po prostu mnie zamurowało. Siedziałam w totalnej ciszy i wpatrywałam się w okładkę. Niezwykła historia, pełna nadziei oraz miłości. ,,Charlie St.Cloud" to wspaniała powieść, która na długo zapadnie w mym sercu. Zgadzam się ze słowami Nicholasa Sparksa : ,,Powieść wzruszająca, mądra i pełna nadziei".Utwór polecam wszystkim, którzy chcą oderwać się od rzeczywistości oraz wzruszyć się do głębi.
Avatar użytkownika - natalia10433
natalia10433
Przeczytane:2014-06-18, Ocena: 6, Przeczytałam,
Strasznie się wruszyłam gdy ją czytam i przczytałam. GENIALNA książka. Musicie koniecznie ją przeczytać!
Avatar użytkownika - kami00000
kami00000
Przeczytane:2013-01-18, Ocena: 4, Przeczytałam, 52 książki 2013,
Do przeczytania książki nakłonił mnie obejrzany wcześniej film... spodobał mi się potem okazało się, że koleżanka posiada książkę i tak jakoś poszło ... Przeczytałam i co chyba było łatwe do przewidzenia książka okazała sie dużo lepsza niż jej adaptacja. Szesnastoletni Charlie St. Cloud cudem uniknął śmierci w wypadku samochodowym. Jego młodszy brat, Sam, umarł podczas reanimacji. Mijały lata, a Charlie wciąż mieszkał w rodzinnym miasteczku w Nowej Anglii. Kosił trawniki i dbał o groby na starym cmentarzu, gdzie pochowano Sama. Po wypadku został obdarzony zadziwiającą zdolnością: mógł widywać zmarłego, rozmawiać z nim, a nawet grać z duchem Sama w baseball. Pewnego dnia w jego zorganizowane życie wkracza Tess Carroll, wspaniała i silna młoda kobieta, planująca samotny rejs dookoła świata. Niepowtarzalne uczucie, które ich połączy, stanie się początkiem dramatycznych zdarzeń, prowadzących do wyboru między śmiercią i życiem, przeszłością i przyszłością, przyzwyczajeniem i zmianami. Kiedy dostałam tę książkę od razu rzuciły mi się w oczy słowa Nicholasa Sparksa: ,,Powieść wzruszająca, mądra i pełna nadziei". I myślę że te słowa to właśnie najlepsza i najbardziej trafna recenzja tej książki.
Przeciętna, tak naprawdę zaciekawiła mnie dopiero pod koniec. Bohaterowie bezbarwni, fabuła nudna i jakaś taka nieskładna. Nie czułam nic, złości czy radości, nic. Sposób pisania autora poprawny, acz niezachwycający.
Avatar użytkownika - Karmelek3
Przeczytane:2013-10-28, Ocena: 4, Przeczytałam,
Mężczyzna, który zjadł boeinga
Ben Sherwood0
Okładka ksiązki - Mężczyzna, który zjadł boeinga

Opowieść o J.J. Smicie, sędzim w Księdze Rekordów Guinnessa, człowieku poszukującym tego, co niezwykłe. Jednak nigdzie, od Australii po Zanzibar...

Niewiarygodna historia miłosna
Ben Sherwood0