Cena za miłość

Cena za miłość to opowieść inspirowana życiem. W XXI wieku, kiedy niemal wszystko zdaje się być na sprzedaż, łącznie z naszą własną prywatnością, uczucia jawią się niczym nierzeczywista iluzja.
Dwoje ludzi, z pozoru znających się od lat, nie ma tak naprawdę pojęcia o sobie nawzajem i tym, w jaki sposób postrzegają otaczający ich świat. Pewnego wieczora, za sprawą przypadku spotykają się, by odkryć jak różne pojęcia zawierają się w jednym, teoretycznie jednoznacznym słowie "miłość".
Cynizm wynikający z życiowego doświadczenia zostaje zestawiony z niepoprawnym romantyzmem. Tęsknota za lepszym jutrem u boku kogoś wyjątkowego jaskrawo kontrastuje z zawiedzionymi złudzeniami i złamanym sercem.
Czy cena, jaką przychodzi nam płacić za miłość, jest tego warta? A może to tylko kolejny towar w konsumpcyjnej codzienności?

Informacje dodatkowe o Cena za miłość:

Wydawnictwo: e-bookowo.pl
Data wydania: 2017-09-12
Język oryginału: Polski

Kup książkę Cena za miłość

Cena za miłość - opinie o książce

,,Cena za miłość" autorstwa Moniki Hołyk-Arory

Jest to pierwsza książka autorki, z którą miałam przyjemność się spotkać. Język autorki jest lekki i przyjemny, pozwalający perfekcyjnie wczuć się w opowiadaną historię, co czyni ją jeszcze realniejszą.

,,Cena za miłość" to zaś historia dwojga młodych ludzi, pełna prawdziwych emocji, przeżyć i historii, z którą przynajmniej część z nas na pewno może się utożsamiać.

Zdecydowanie polecam przeczytać!

Miłość o smaku pierniczków
Monika Hołyk-Arora0
Okładka ksiązki - Miłość o smaku pierniczków

Cukiernio-kawiarnia „Wypieczony uśmiech” zaprasza w swoje gościnne progi. To magiczne miejsce, gdzie przy aromatycznym zapachu pierniczków...

Pierścień Hürrem
Monika Hołyk-Arora0
Okładka ksiązki - Pierścień Hürrem

Weronika – spokojna nauczycielka historii pod wpływem chwili decyduje się przylecieć do Stambułu. Metropolia, położona na dwóch kontynentach, kusi...