Catherine, księżna Walii. Biografia

Biografia księżnej Kate, żony brytyjskiego następcy tronu i ulubienicy Brytyjczyków!

Historia życia Kate Middleton wydaje się być współczesną bajką. Atrakcyjna i ambitna dziewczyna zakochuje się w bogatym księciu, który ma zostać królem. Aktualnie, gdy brytyjska monarchia przechodzi transformację, Catherine jest księżną Walii, a w przyszłości ma zostać królową.

Od czasu ślubu z księciem Williamem w 2011 roku Catherine zaskarbiła sobie sympatię mieszkańców Wielkiej Brytanii, Wspólnoty Narodów i całego świata. Wraz z mężem stworzyła najpopularniejszy duet królewskiej rodziny. Nie obyło się jednak bez sporej dawki komentarzy i skandali, zwłaszcza w związku z niedawnymi rewelacjami na temat relacji ,,Fab Four" z księciem Harrym i Meghan Markle, a także jej kłopotami ze zdrowiem.

Książka Roberta Jobsona, brytyjskiego dziennikarza i eksperta w relacjonowaniu spraw rodziny królewskiej, ma na celu odkrycie, poprzez rozmowę z bliskimi źródłami zarówno w królewskim domu, jak i poza nim, co wpłynęło na sukces Catherine, oraz co sprawiło, że stała się ikoną, którą jest dzisiaj.

Informacje dodatkowe o Catherine, księżna Walii. Biografia:

Catherine, księżna Walii. Biografia - opinie o książce

Avatar użytkownika - ktomzynska
ktomzynska
Przeczytane:2024-10-20, Ocena: 5, Przeczytałam,

Interesujesz się życiem rodziny królewskiej? ?
Muszę przyznać, że nigdy nie interesowało mnie to, co dzieje się w życiu gwiazd. Jednak royalsi to jedyna rodzina, której losy naprawdę lubię śledzić. Wszystko to przez ciekawe smaczki, które czasami wypływają na światło dzienne i z całą pewnością mocno nadszarpują reputację rodziny królewskiej.

Niedawno swoją premierę miała biografia księżnej Walii -- ,,Catherine, księżna Walii" autorstwa Roberta Jobsona.

Kate Middleton od samego początku była darzona ogromną sympatią przez Brytyjczyków. Zawsze uśmiechnięta, miła, angażująca się w działalność charytatywną, po prostu ,,dla ludzi". Dlatego nie bez powodu niejednokrotnie porównuje się ją do nieżyjącej księżnej Diany, którą także wszyscy kochali i której śmierć była powszechnie opłakiwana. Jednak co tak naprawdę kryje się pod wiecznie uśmiechniętą twarzą Kate?

Trzeba przyznać, że Jobson napisał niezwykle dokładną biografię. Znajdziemy tu informacje z życia prywatnego Kate, od wczesnego dzieciństwa po czasy obecne i jej zmagania z chorobą. Autor poświęcił wiele uwagi na ukazanie problemów, z którymi księżna Walii musiała się mierzyć na początku swojej królewskiej ,,kariery", kiedy to wiecznie wytykano jej brak odpowiedniego pochodzenia, oraz na to, jak trudne było dla niej życie przed królewskimi zaręczynami. Tak naprawdę widzimy tutaj obraz Kate traktowanej jako piękny przedmiot, który ma błyszczeć na przyjęciach, ale który nie jest godzien przebywania w towarzystwie tak wysoko postawionej elity.

Muszę przyznać, że podczas lektury tej książki odkryłam kilka smaczków, o których nie miałam pojęcia, i z całego serca współczuję, a jednocześnie podziwiam Catherine. W imię miłości do Williama postawiła całe swoje życie na jedną kartę i zniosła naprawdę wiele upokorzeń, przykrych słów i doświadczeń. Jednak czy ta miłość jest tego wszystkiego warta? Na to pytanie zna odpowiedź jedynie księżna Walii.

,,Catherine, księżna Walii" to biografia napisana w sposób niezwykle ciekawy i wciągający. Autor nieustannie pobudza ciekawość czytelnika, sprawiając, że od lektury naprawdę trudno się oderwać. Dużym plusem jest fakt, że Jobson porusza także wątek choroby księżnej, która wstrząsnęła zapewne każdym Brytyjczykiem. Jeśli interesuje Cię świat royalsów, to z całą pewnością ta książka musi znaleźć się na Twojej półce. Serdecznie polecam!