C++. Inżynieria programowania

Naucz się języka C++ w najlepszy sposób: poznając go z punktu widzenia inżynierii programowania. Demonstruje praktyczne techniki stosowane przez zawodowych programistów Zawiera poprawny, gruntownie przetestowany przykładowy kod źródłowy programów oraz przykłady zaczerpnięte z praktyki Skoncentrowana na nowoczesnych technologiach, które muszą poznać programiści Zawiera rady profesjonalistów, które pozwolą czytelnikowi tworzyć najlepsze programyKsiążka Wiktora Shterna zatytułowana "C++. Inżynieria programowania" stosuje wyjątkowy sposób nauki języka C++ przeznaczony dla programistów mających doświadczenie w dowolnym języku programowania: prezentuje możliwość zastosowania w C++ najlepszych technik programistycznych oraz metodologii inżynierii programowania. Nawet jeżeli już wcześniej wykorzystywałeś język C++, ta wyczerpująca książka przedstawi sposób tworzenia poprawniejszego kodu, łatwiejszego do utrzymania i modyfikacji. Książka niniejsza uczy zasad programowania obiektowego przed samą nauką języka, co pozwala wykorzystać wszystkie zalety OOP do tworzenia poprawnych aplikacji. Udoskonalisz znajomość kluczowych składników standardu ANSI/ISO C++ rozpatrywanych z punktu widzenia inżyniera: klas, metod, modyfikatorów const, dynamicznego zarządzania pamięcią, złożeń klas, dziedziczenia, polimorfizmu, operacji wejścia-wyjścia i wielu innych. Jeżeli pragniesz tworzyć w języku C++ najlepsze programy, musisz projektować, myśleć i programować stosując najlepsze obecnie praktyki inżynierii programowania. Lektura książki "C++. Inżynieria programowania" pomoże Ci w tym.Książka "C++. Inżynieria programowania" kładzie nacisk na: Prezentację zastosowań zasad inżynierii programowania w programach pisanych w C++ Tworzenie kodu łatwego do późniejszych modyfikacji Praktyczne zrozumienie zasad programowania obiektowego przed nauką samego języka Przedstawienie najnowszych cech standardu ANSI/ISO C++ Zaprezentowanie setek realistycznych przykładów kodu programówWiktor Shtern jest profesorem wykładającym w college&#8217.u przy uniwersytecie w Bostonie, uznawanym za jedną z najlepszych w Stanach Zjednoczonych szkół dla osób pracujących zawodowo. Oprócz wykładów z języka C++ na poziomie uniwersyteckim, Shtern prowadzi również zajęcia praktyczne dla doświadczonych programistów.Dan Costello jest inżynierem oprogramowania w firmie GE Marquette Medical SystemsSteve Glass jest inżynierem oprogramowania w firmie Motorola Doskonal znajomość języka C++ we właściwy sposób Podczas kodowania wykorzystuj podejście obiektowe Wykorzystaj mocne strony języka C++ unikając jednocześnie jego słabości Twórz kod łatwiejszy do późniejszych modyfikacji

Informacje dodatkowe o C++. Inżynieria programowania:

Wydawnictwo: Helion