C++. Biblioteka IOStreams i lokalizacja programów

>> Możesz kupić komplet w niższej cenie!Opanuj biblioteki strumieni i lokalizacji Poznaj budowę i architekturę biblioteki strumieni Zastosuj standardowe mechanizmy lokalizacji Stwórz własne usługi internacjonalizacji programówBiblioteka strumieni (IOStreams) oraz biblioteka lokalizacji to jedne z najważniejszych komponentów języka C++, wykorzystywane przy dostowywaniu aplikacji do wymogów językowych krajów, w których są wydawane i wykorzystywane. Biblioteki te stosuje się do sterowania formatowaniem tekstów, definiowania własnych mechanizmów formatujących oraz tworzenia wersji językowych oprogramowania. Jednakże pomimo wielkiej wagi tych bibliotek, poświęcona im dokumentacja jest wyjątkowo skąpa -- trudno znaleźć kompletne omówienie znajdujących się w nich klas oraz sposobów ich wykorzystania we własnych aplikacjach.Książka "C++. Biblioteka IOStreams i lokalizacja programów" wypełnia tę lukę. Zawiera ona opis oraz dokumentację programistyczną klas biblioteki IOStreams i lokalizacji, a także prezentuje sposoby ich wykorzystywania i zaawansowane metody rozszerzania i dostosowywania do własnych potrzeb. Przedstawia zagadnienia związane z tworzeniem wersji językowych aplikacji i dostosowywania ich do lokalnych konwencji językowo-kulturowych. Formatowanie wejścia i wyjścia Operacje na strumieniach plikowych Synchronizowanie strumieni Architektura biblioteki IOStreams Internacjonalizacja i lokalizacja programów Szkielet lokalizacji Definiowanie własnych aspektów lokalizacjiJeśli planujesz implementację własnych mechanizmów lokalizacji programów, ta książka będzie dla Ciebie doskonałym źródłem informacji.O autorach:Angelika Langer pracuje jako nauczyciel, tworzy własne programy nauczania. Wcześniej pracowała jako programista i szkoleniowiec w Rogue Wave Software. Była również zatrudniona w zespole opracowującym kompilatory w zakładach Siemensa, gdzie zajmowała się implementacją biblioteki standardowej. Często występuje na międzynarodowych konferencjach poświęconych zagadnieniom projektowania i programowania obiektowego. Angelika była także członkiem-obserwatorem komitetu standaryzacyjnego języka C++ ISO/ANSI.Klaus Kreft jest głównym konsultantem w Siemens Business Service. Wcześniej pracował jako starszy konsultant w Rogue Wave Software oraz jako projektant systemów w Siemensie. Wraz z Angeliką Langer współtworzy poświęconą bibliotece standardowej C++ kolumnę w magazynie C++ Report.

Informacje dodatkowe o C++. Biblioteka IOStreams i lokalizacja programów:

Wydawnictwo: Helion
Data wydania: b.d
Kategoria: Informatyczne
ISBN: 83-7361-739-6

Kup książkę C++. Biblioteka IOStreams i lokalizacja programów

C++. Biblioteka IOStreams i lokalizacja programów - opinie o książce