Nienawiść i miłość dzieli cienka granica
Rey, córka słynnej gwiazdy popu, od zawsze żyje w cieniu matki. Choć sama kocha muzykę, jest zdeterminowana, by nie poddać się blaskom oraz cieniom świata show-biznesu, dlatego unika ścieżki, którą narzucił jej świat.
Nicolas, zdominowany przez despotycznego ojca, od zawsze miał zaplanowaną przyszłość. Jak każdy najstarszy syn w rodzinie miał ukończyć prawo, pracować w rodzinnej kancelarii, ożenić się z ,,odpowiednią" dziewczyną, a w okolicach trzydziestki wejść do polityki.
Pozornie Ray i Nicolas nie mogliby bardziej się od siebie różnić. Najchętniej trzymaliby się od siebie z daleka, jednak kiedy jej przyjaciółka i jego przyjaciel zakochują się w sobie, zostają zmuszeni do spędzania ze sobą coraz więcej czasu. Razem knują plan, by sabotować związek przyjaciół - licząc, że to przyniesie im upragnioną wolność. Jednak w trakcie realizacji planu zaczynają dostrzegać, że ich własne uczucia wymykają się spod kontroli.
Ta historia jest naprawdę SPICY. Sugerowany wiek 18+
Wydawnictwo: Illuminatio
Data wydania: 2025-01-15
Nie wiedziała, jak groźnym był człowiekiem, kiedy pokrzyżowała mu plany. Teraz będzie musiała mu to wynagrodzić... I to z nawiązką. Amelia przyjeżdża...
W tym świecie musisz uważać, komu zdecydujesz się zaufać. Nazwisko Dalii Moretti wzbudzało szacunek i posłuch, w rzeczywistości było jednak przekleństwem...
Przeczytane:2025-01-20, Ocena: 6, Przeczytałem,
W szczycie jej kariery nie mogłam wyjść ze szkoły, by nie natknąć się na paparazzich walczących o moje zdjęcie.
Miałam zaledwie dziewiętnaście lat, a zaliczyłam w życiu więcej imprez niż przeciętny czterdziestolatek.
Rey Reed żyje w cieniu swojej sławnej mamy, która jest gwiazdą muzyki pop. Kobieta wydała czternaście albumów i otrzymała wszystkie liczące się w branży fonograficznej wyróżnienia.
Niestety z racji wykonywanego zawodu Emma nie mogłaby pretendować do miana matki roku , a przypadkowi partnerzy seksualni nie są bynajmniej wzorem dla jej córki.
Nastolatka odziedziczyła jednak talent muzyczny po rodzicielce.. tyle ,że ukrywa go przed światem
Przyszłość Nocolasa została zaplanowana przez jego despotycznego ojca w dniu jego narodzin. Jako pierworodny syn znanego prawnika chłopak ma zająć jego miejsce w kancelarii i zostać znanym adwokatem, a dopełnieniem idealnego obrazka jest ślub młodego mężczyzny z Laurą Simons , córką przyjaciela rodziny. Nikt nie bierze pod uwagę jego marzeń i planów.
Ich pierwsze spotkanie w korytarzu hotelu Ritz nie przebiega zbyt miło, a Nico zyskuje przydomek dupka..
Oboje sądzą, że nigdy więcej się nie
Tymczasem los ma dla nich zupełnie inne plany.
Wszystko dlatego ,że dwoje ich bliskich przyjaciół- Harper i Felix - którzy poznali się podczas wesela przypadkowych ludzi - się w sobie zakochało.
Nicolas uznaje jednak, że para pochodząca z zupełnie różnych światów nie powinna być razem- rodzice Harper bowiem nie mogą pochwalić się milionami na koncie ,a ona sama jest postacią co najmniej oryginalną-od różowych włosów poprzez styl ubierania się aż po szalone pomysły.
Tymczasem on ambitny student Harvardu, miłośnik opery i sztuki wydaje się twardo stąpać po ziemi.
Tymczasem Nicolas i Rey zawierają układ mający na celu rozbicie tego związku.
Tyle tylko.. że nie przewidzieli ani tego, że poprzez ich knowania para się do siebie zbliży a oni sami będą musieli zmierzyć się z uczuciami i emocjami, których wcale nie chcieli doświadczać.
Nie miałam dotychczas przyjemności poznać pióra pani Angeliki , lecz zdecydowanie nie brak jej pomysłów a wykreowana przez nią fabuła jest naprawdę ciekawa i angażująca, ani się obejrzałam a byłam już w połowie książki.
Zwroty akcji, dramaty i nieoczekiwana miłość zrodzona z wzajemnej niechęci dopełniona pikantnymi scenami ??
Z niecierpliwością czekam na drugą część ??