To historia o tym, że sami możemy o sobie decydować i nie musimy ulegać presji otoczenia. Marzenia innych nie muszą być przecież naszymi marzeniami. Okazuje się, że w walce o szczęście nawet najmniejsze stworzenia są w stanie pokonać największe przeciwności losu". - Sonia Miniewicz, laureatka konkursu „Piórko” w kategorii tekst "Historia niepokornej żaby od razu skradła moje serce. Czytając „Brerep”, wyobrażałam sobie postaci, które chciałam ożywić. Zastanawiałam się między innymi, jak pokazać ich osobowość na ilustracji, jak bohaterowie zachowywaliby się w danej sytuacji. Warto było podążać za intuicją". - Silvia Pizzati, laureatka tegorocznego konkursu „Piórko” w Kategorii Ilustracje
Data wydania: 2022-11-14
Tytuł oryginału: Brerep
Ilustracje:Silvia Pizzati
Przeczytane:2023-12-15, Ocena: 3, Przeczytałam, 52 książki 2023, bajki, baśnie, bajeczki,
Książka,, bajka jest kompilacją wątków z różnych klasycznych bajek w nowej aranżacji. Żaba nie chce być pocałowana przez księcia, a książę nie chce szukać królewny. Ciekawy pomysł ale już w połowie jest tego dużo że trochę męczy. Raczej nie polecam