Blueberry, tom 6 zbiorczy: Ostatnia szansa, Koniec drogi i Arizona love

Szósty album zbiorczy bestsellerowej serii o przygodach porucznika Blueberry'ego, jednego z najsłynniejszych komiksowych bohaterów Dzikiego Zachodu. Tom zawiera trzy epizody: Ostatnia szansa, Koniec drogi i Arizona love, które tworzą dwie powiązane ze sobą opowieści.

Po zakończeniu wojny między Apaczami a wojskiem USA Mike Blueberry rusza na południe. Wciąż jest poszukiwany pod zarzutem kradzieży skarbu Konfederatów, postanawia więc oczyścić swoje dobre imię i uratować honor oficera. Aby tego dokonać, musi odnaleźć pewnego meksykańskiego generała, gdyż tylko on może świadczyć o niewinności Mike'a. Blueberry wraz z dwoma przyjaciółmi przedostaje się do Meksyku. Nie spodziewa się, że to początek kolejnej krwawej awantury w kraju desperados i ciągłych wojen domowych. Potem przyjdzie czas na dokończenie jednej z najbardziej romantycznych przygód w życiu Mike'a - trudnej miłości do pięknej Chihuahua Pearl. Czy dziewczyna, która wielokrotnie dawała mu znaki, że go kocha, naprawdę jest mu przeznaczona?

Autorami cyklu o bohaterskim poruczniku są dwaj nieżyjący już klasycy komiksu frankofońskiego: scenarzysta Jean-Michel Charlier oraz rysownik i scenarzysta Jean Giraud, znany także jako Moebius (Feralny Major, Arzach, Świat Edeny).

Informacje dodatkowe o Blueberry, tom 6 zbiorczy: Ostatnia szansa, Koniec drogi i Arizona love:

Wydawnictwo: Egmont
Data wydania: 2016-02-17
Kategoria: Komiksy

Kup książkę Blueberry, tom 6 zbiorczy: Ostatnia szansa, Koniec drogi i Arizona love

Blueberry, tom 6 zbiorczy: Ostatnia szansa, Koniec drogi i Arizona love - opinie o książce

Moja Bajeczka. Bob Budowniczy
praca zbiorowa0
Okładka ksiązki - Moja Bajeczka. Bob Budowniczy

Czy bajka jest duża, czy mała, ma swoją magiczną moc, dlatego proponujemy serię Moja bajeczka, która może towarzyszyć dzieciom w domu, na spacerze...

Gry i zabawy biblijne. Pakiet 4 PC CD-ROM
praca zbiorowa0
Okładka ksiązki - Gry i zabawy biblijne. Pakiet 4 PC CD-ROM

Ukazany w nowy i ciekawy sposób Świat Księgi nad Księgami, czyli Pisma Świętego. Napisane specjalnie dla dzieci, czytane przez prezenterów radiowych teksty...

Baśka. Łobuzerka
Basia Flow Adamczyk