Biznesplan od podstaw

Rozpoczynanie przedsięwzięcia gospodarczego jest jak wyprawa do lasów tropikalnych w poszukiwaniu skarbu -- materialnego bogactwa i osobistej satysfakcji. Ale droga do tego skarbu jest pełna pułapek. Jeżeli chcesz wrócić z wyprawy z torbą pełną złota, musisz napisać własny przewodnik podróży.Jeżeli biznesplan ma dać Ci satysfakcję, określ, czego oczekujesz od przedsięwzięcia. Czy chodzi wyłącznie o korzyści finansowe? O Twoją niezależność i swobodę? O budowanie własnej korporacji? O radość życia? A może chcesz po prostu czuć się potrzebnym? Z kolei od tego, jaki jesteś, będzie zależał charakter planowanego przedsięwzięcia. Jeżeli jesteś otwarty i potrafisz wywierać wpływ na ludzi, spróbuj samodzielnie zająć się sprzedażą. A jeśli wśród ludzi nie czujesz się, jak ryba w wodzie, w takim przypadku zajmij się pracą koncepcyjną, a do sprzedaży zaangażuj kogoś innego. Przeczytaj tę książkę, a dowiesz się, jak stworzyć spójny, logiczny i konsekwentny plan działania, wychodząc od dobrze przemyślanego celu przedsięwzięcia i Twoich predyspozycji.Planując przedsięwzięcie, musisz określić, jaki produkt lub usługa da Ci przewagę nad konkurencją. Chcesz wprowadzić coś nowego czy ulepszoną wersję czegoś, co już istnieje? A może zaoferujesz coś, co jest tańsze, bardziej niezawodne lub łatwiej dostępne dla klientów? Biznesplan musi zawierać strategię spajającą Twój pomysł, cele i możliwości. Tylko w ten sposób przekonasz bank, fundusz pożyczkowy lub potencjalnego inwestora do przyznania Ci kapitału.W książce Jak przygotować biznesplan znajdziesz omówienie wszystkich etapów tworzenia dobrego biznesplanu: * określanie szczegółowej i realnej koncepcji przedsięwzięcia, * planowanie przepływów pieniężnych i zapotrzebowania na kapitał, * pozyskiwanie kapitału, * wprowadzanie biznesplanu w życie.

Informacje dodatkowe o Biznesplan od podstaw:

Wydawnictwo: Onepress
Data wydania: b.d
Kategoria: Zarządzanie i marketing
ISBN: 83-7361-813-9

Kup książkę Biznesplan od podstaw

Biznesplan od podstaw - opinie o książce