Bing. Poznaję z Bingiem. Moja pierwsza biblioteczka

4 przesympatyczne kartonowe książeczki w pięknym etui to świetny pomysł na prezent dla kilkulatka. Każda książeczka jest związana z innym tematem. Dzięki tytułowi poświęconemu czynnościom mały czytelnik ma szansę poznać nazwy podstawowych czynności, które wykonują bohaterowie jego ulubionego serialu; tytuły poświęcone kształtom i kolorom to zaproszenie do poznawania podstawowych geometrycznych form i barw obecnych w znanym maluchowi świecie, a książeczka ,,Poznaję cyfry" pomoże zrobić pierwszy krok w kierunku nauki liczenia. Każdy tytuł zachęca dziecko do odkrywania świata i stanowi dobry punkt wyjścia do zabawy w naukę kolejnych pojęć. Dzięki niewielkim rozmiarom książeczek kilkulatek może je z dumą "czytać" samodzielnie, oglądać bez końca i zabrać ze sobą na spacer, w podróż albo do łóżeczka! Kartonowe, gładkie strony nie brudzą się łatwo, są wytrzymałe i odporne na najróżniejsze dziecięce pomysły! Dzięki zaokrąglonym rogom książki są bezpieczne nawet dla bardzo małych odbiorców. W serii dostępne są również inne tytuły z Bingiem i jego przyjaciółmi.

Informacje dodatkowe o Bing. Poznaję z Bingiem. Moja pierwsza biblioteczka:

Bing. Poznaję z Bingiem. Moja pierwsza biblioteczka - opinie o książce

Avatar użytkownika - kulturadladzieci
kulturadladzieci
Przeczytane:2023-03-12,

Znacie Binga? 🤔 My go dopiero poznajemy. 🙂 Pierwszy raz usłyszałam o nim od koleżanki, której córka jest w nim wprost zakochana. 🧡 Trudno się dziwić. Sympatyczny króliczek jest pełny energii, uśmiechnięty i lubi się bawić. Czego chcieć więcej. 🐰

Nakładem wydawnictwa @harpercollinspolska ukazał się box "Bing. Poznaję z Bingiem. Moja pierwsza biblioteczka". To cztery małe kartonowe książeczki, które przybliżają dziecku świat kolorów, liczb, kształtów czy codziennych czynności. 👌 Seria uczy malucha cyfr i liczenia, nazywania kolorów i czynności oraz rozpoznawania kształtów. 👍 Połączenie nauki i zabawy to doskonały sposób na spędzenie wolnego czasu z dzieckiem. 👶 A! Jest coś jeszcze. Jeśli odwrócicie kolorowe książeczki to czeka na Was niespodzianka. Puzzle. 👏 Duże kartonowe puzzle, z których możesz ułożyć wizerunek głównych bohaterów.

Box "Bing. Poznaję z Bingiem. Moja pierwsza biblioteczka" jest przeznaczony dla dzieci w wieku od 0 do 2 lat. 👶 Wydanie zmieści się do każdej torebki i świetnie sprawdzi się podczas podróży samochodem. 🚗 Książeczki posiadają barwne ilustracje, doskonale znane z bajki o Bingu. Są one wytrzymałe i odporne na wszystkie dziecięce pomysły. 👦 Łatwo też je doczyścić z ewentualnych plam. Twarde strony, zaokrąglone rogi i solidne wydanie sprawiają, że książeczki są bezpieczne dla najmłodszych i posłużą im przez lata. 👍 Polecam.

„Bing. Poznaję z Bingiem. Moja pierwsza biblioteczka” to zestaw czterech książeczek. Wszystkie mieszczą się w kartonowym opakowaniu, które jest ładne, wygodne w użyciu i praktyczne. Doskonale zdaje egzamin zarówno do ich przechowywania w domu, jak i zabierania np. wychodząc na spacer.

Książeczki są z tych mniejszych, co ma swoje zalety, np. kiedy chcemy zabrać poza dom. Ich strony są kartonowe, grubsze, dość solidne, z zaokrąglonymi rogami. To wszystko sprawia, że są bezpieczne dla maluszka, a przy tym posłużą dłuższy czas.

Każda książeczka opowiada o czymś innym. Wraz z nimi maluch pozna kolory, kształty, czynności, cyfry. Wszystko w towarzystwie bohaterów bajki Bing. Według mnie książeczki są ciekawe, a przy tym nie tylko bawią, ale również wspierają rozwój naszej pociechy, sporo uczą.

Wizualnie książeczki są ładne, w żywych kolorach. Na każdej stronie znajdziemy mało tekstu, natomiast ilustracje są duże, przyciągające wzrok. To wszystko sprawia, że maluch z przyjemnością będzie sięgał po książeczki.

Tylne okładki połączone ze sobą tworzą ilustracje. Tym sposobem książeczki można używać również jako prostych, składających się z czterech elementów puzzli.

„Bing. Poznaję z Bingiem. Moja pierwsza biblioteczka” to wspaniały zestaw książeczek, które bawią i uczą w towarzystwie bohaterów znanych z bajki Bing. Z przyjemnością polecam.

Recenzja pojawiła się również na moim blogu - Mama, żona - KOBIETA

Poczet królów i książąt polskich
praca zbiorowa0
Okładka ksiązki - Poczet królów i książąt polskich

Wehikuł czasu może mieć formę książki Poczet królów i książąt polskich to wzbogacona biogramami, reprodukcjami dzieł Jana Matejki i mapami...

Australia. Przewodnik Pascala
praca zbiorowa0
Okładka ksiązki - Australia. Przewodnik Pascala

Australia - kontynent leżący niemal na końcu świata, kraina dzikich psów dingo, skaczących kangurów, objadających się liśćmi eukaliptusa koali i biegających...