Najlepszy relaks? Oczywiście aktywnie!Activebook to przewodnik dla tych, któ,rzy w ruchu odpoczywają najlepiej. Dla uprawiających sport, dla szukających nowych doznań, dla wszystkich pełnych energii. Jeśli nie lubisz siedzieć w miejscu i chcesz zacząć wypoczywać intensywniej - ten przewodnik jest właśnie dla Ciebie!
Bieszczady pełne wrażeńRzucić wszystko i wyjechać w Bieszczady? Tak! Na pewno jednak warto zabrać ze sobą dobre buty, rower i kilka innych rzeczy, w tym ten przewodnik, któ,re wydatnie pomogą nam w zwiedzaniu regionu i odkrywaniu jego atrakcji. Przekonamy się, że Bieszczady to nie ",tylko", piękne połoniny i przepastne lasy, zaciszne zatoki Jeziora Solińskiego, drewniane cerkwie i opuszczone bojkowskie wsie. Znajdziemy tu zaskakujące ciekawostki krajoznawcze, lokalne galerie i muzea, weźmiemy udział w żywiołowych wydarzeniach artystycznych, a okrasą dla naszych przeżyć będą regionalne kulinaria. A komu znudzi się wędrowanie lub pedałowanie, może wsiąść na konia lub na kajak, by zobaczyć Bieszczady z innej niż zwykle perspektywy. Listy ",alternatywnych", atrakcji dopełniają widokowe loty paralotniami i szybowcami, przejażdżka słynną wąskotoró,wką, bushcraft, wędkowanie, podglądanie żubró,w i... obserwacje nocnego nieba. Jeśli aktywnie - to tylko w Bieszczady!
TRASY PIESZE
TRASY ROWEROWE
ATRAKCJE DLA AKTYWNYCH
Wydawnictwo: Bezdroża
Data wydania: 2022 (data przybliżona)
Kategoria: Przewodniki turystyczne
Przeczytane:2022-07-08, Ocena: 6, Przeczytałam, Wyzwanie - wybrana przez siebie liczba książek w 2022 roku, 52 książki 2022, 26 książek 2022, 12 książek 2022, Przeczytaj tyle, ile masz wzrostu – edycja 2022, Insta challenge. Wyzwanie dla bookstagramerów 2022,
Ostatnio bardzo często można usłyszeć od ludzi, że marzą o tym, żeby rzucić wszystko i wyjechać w Bieszczady, i nie ma co się dziwić, że wiele osób by tak chciało zrobić, ponieważ można tam naprawdę wypocząć i nabrać energii do życia.
Najważniejsze w podróży zawsze jest dobre przygotowanie, activebook pomoże każdemu zaplanować wycieczkę oraz spakować wszystko, co potrzebne. Warto zastanowić się co chcemy w tych Bieszczadach robić i jak je zwiedzać, przewodnik podzielony jest na część do zwiedzania pieszo oraz rowerem, ale wymienionych jest tam wiele więcej aktywności, więc znajdzie się też coś dla osób, które chcą też jednocześnie trochę odpocząć.
Spacerując, warto zobaczyć Cerkiew w Michniowcu, Grotę w Rosolinie oraz tunel nad Przełęczą Łupkowską, a na jadąc rowerem Jeziorko Bobrowe, Krzywą Wieżę w Smolniku oraz Drewnianą Cerkiew w Hoszowie. Jeżeli będziemy w Bieszczadach koniecznie trzeba też spróbować szybownictwa, kajakarstwa, biegów górskich, a nawet narciarstwa turystycznego, także warto zarezerwować sobie dłuższy pobyt, żeby skorzystać, chociaż z większości atrakcji.
W tym jednym przewodniku mamy wszystko, wyznaczone trasy, opisy jak długi ma dystans i ile potrzeba czasu na pokonanie go, wyszczególnione wszystkie atrakcje i zabytki, żebyśmy niczego nie pominęli. Towarzyszą temu przepiękne zdjęcia oraz opisy trochę historii danych miejsc, a trochę tego, jak to wygląda dziś, niesamowite ile atrakcji kryje się w Bieszczadach, można dużo zobaczyć i jeszcze więcej się dowiedzieć, chociaż zdecydowanie są to wycieczki dla aktywnych osób, które nie boją się zmęczyć.
Pomimo że activebook jest trochę ciężki, nie wyobrażam sobie nie zabrać go ze sobą w podróż, bo dzięki niemu mogę być pewna, że zwiedzanie Bieszczad to będzie ogromna przygoda.