28 września w Muzeum Manggha w Krakowie odbędzie się prezentacja  nowego  wydania tomu Wystarczy Wisławy Szymborskiej, wzbogaconego o płytę CD.

Bestsellerowy tom Wystarczy, zawierający  13 ostatnich wierszy Wisławy Szymborskiej zyskał nowy, wyjątkowy wymiar.  Na płycie dołączonej do książki wszystkie wiersze pochodzące z tomu czyta znakomita aktorka Anna Polony, a samą poetkę usłyszymy w nagraniach pochodzących  z dwóch spotkań z publicznością, w jej interpretacji zabrzmią wiersze ,,Ktoś, kogo obserwuję od dłuższego czasu, ,,Dłoń" i ,,Lustro".

Jak brzmią wiersze Wisławy Szymborskiej w wykonaniu Anny Polony? Zapraszamy do słuchania na stronie internetowej Wydawnictwa a5

Informacje dodatkowe o Biblioteka Poetycka pod red. Ryszarda Krynickiego (Tom 74). Wystarczy + płyta CD:

Wydawnictwo: a5
Data wydania: 2012-10-18
Kategoria: Poezja

Kup książkę Biblioteka Poetycka pod red. Ryszarda Krynickiego (Tom 74). Wystarczy + płyta CD

Biblioteka Poetycka pod red. Ryszarda Krynickiego (Tom 74). Wystarczy + płyta CD - opinie o książce

View With Grain of Sand
Wisława Szymborska0
Okładka ksiązki - View With Grain of Sand

In these 100 poems Wislawa Szymborska portrays a world of astonishing diversity and richness, in which nature is wise and prodigal and fate unpredictable...

Wołanie do Yeti
Wisława Szymborska0
Okładka ksiązki - Wołanie do Yeti

Trzeci tom w twórczości Wisławy Szymborskiej, przez wielu uważany za jej właściwy debiut poetycki, ukazał się przed sześćdziesięcioma laty, w 1957 roku...