Berlusconi. Moja droga

Pierwsza oficjalna biografia byłego premiera Włoch

,,Kiedy rozpoczynaliśmy pracę, powiedziałem Berlusconiemu, że nie potraktuję go ulgowo, i nie będę pisać hagiografii, ale historię niezwykłego życia. Opiszę zarówno to, co dobre, jak i to, co złe."

Alan FriedmanBerlusconi, najdłużej urzędujący w powojennej historii Włoch premier i jedna z najbardziej kontrowersyjnych postaci świata polityki, biznesu i show-biznesu, po raz kolejny wraca na scenę w zupełnie nowej odsłonie. W marcu 2014 roku Alanowi Friedmanowi udaje się przekonać byłego premiera Włoch do rozpoczęcia pracy nad biografią. Autor nagrał ponad 100 godzin wywiadu, w którym Berlusconi i jego współpracownicy Fedele Confalonieri i Adriano Galliani opowiadają nie tylko o politycznej karierze i aferach, w które był zamieszany, ale również o życiu prywatnym, wspomnieniach z dzieciństwa, relacjach z kobietami, muzycznych pasjach i o jego ukochanym klubie AC Milan.

,,Przez wiele lat dziennikarze prosili mnie, żebym opowiedział o swoim życiu. Zawsze odmawiałem. Zgodziłem się w końcu na współpracę z Alanem Friedmanem, ponieważ mam do niego zaufanie."

Silvio Berlusconi

Informacje dodatkowe o Berlusconi. Moja droga: