Bepa i Ziemianin. Misja profesora

Rodzice Bepy prowadzą międzygalaktyczne biuro podróży, które organizuje wycieczki po Ziemi dla członków kosmicznej społeczności. Bepa potrzebuje towarzystwa, dlatego postanawia przygarnąć Ziemianina. Rodzice nie są przekonani, ale ostatecznie dają za wygraną, bo podobno opieka nad człowiekiem uczy odpowiedzialności... Tymczasem przed biurem podróży skomplikowane zadanie: organizacja wycieczki po Ziemi dla trudnego klienta. Marudny profesor nienawidzi ssaków, a od jego raportu zależy, czy Kosmiczna Rada przyjmie je do Wspólnoty...

Jak Ziemianie wypadną w oczach kosmitów? Czy kosmici sprawdzą się jako przyjaciele? Czy profesor zmieni zdanie na temat ssaków? I właściwie dlaczego tak bardzo ich nie lubi?

Pierwszy tom prześmiesznej i wypełnionej akcją serii komiksów Nikoli Kucharskiej.

Nikola Kucharska - ilustratorka i autorka książek, komiksów i gier planszowych dla dzieci i młodzieży. Ukończyła projektowanie graficzne na katowickiej ASP. Ma na koncie ponad dwadzieścia pięć książek. Współpracuje z wieloma wydawcami w Polsce, Chinach, Rosji, Korei, Niemczech, Hiszpanii czy we Francji. Jej ,,Podróż dookoła świata. Północ-południe. Wschód-zachód" nominowano w konkursie PTWK. Najpiękniejsza Książka Roku 2016, a ,,Zwierzęta, które zniknęły. Atlas zwierząt wymarłych" (teksty: Katarzyna Gładysz, Joanna Wajs i Paweł Łaczek) otrzymały nagrodę główną w konkursie Mądra Książka Roku 2018, wyróżnienie w XVII edycji konkursu Świat Przyjazny Dziecku oraz nominację w konkursie Przecinek i Kropka Najlepsza Książka Roku 2018.

Powyższy opis pochodzi od wydawcy.

Informacje dodatkowe o Bepa i Ziemianin. Misja profesora:

Wydawnictwo: Nasza Księgarnia
Data wydania: 2024-06-19

Tagi: Komiks i powieść graficzna - humorystyczne Proza (w tym literatura faktu) dla dzieci i młodzieży Dzieci od ok. 6 lat

Kup książkę Bepa i Ziemianin. Misja profesora

Bepa i Ziemianin. Misja profesora - opinie o książce

Avatar użytkownika - Zaczytananaemigr
Zaczytananaemigr
Przeczytane:2024-06-23,

Gotowi na niesamowitą przygodę? To do dzieła! Razem z naszym małym bohaterem wybierzemy się w niesamowitą podróż, ale nie byle jaką. Bo aż samym statkiem kosmicznym, który zabierze nas w drogę po galaktyce. Podróżująca wraz z rodziną kosmitów Bepa, zapragnęła mieć swojego własnego Ziemianina. Takiego, o którego będzie dbać i się o niego troszczyć. I tak o to nasz mały bohater znalazł się w pozaziemskiej rodzinie, która prowadziła niesamowite Biuro Podróży, w której rejsy odbywały się aż na samą Ziemię.🌎

A na Ziemi czeka na nas wyprawa między innymi do ZOO.

🛸

,,Bepa i Ziemianin. Misja profesora. Tom 1.” to niezwykle ciekawy komiks poruszający wiele ważnych życiowych kwestii, jak na przykład oswajanie zwierząt. ,,Ziemianin” bardzo pragnął mieć zwierzę, lecz rodzice na to nie wyrażali zgody, dlatego też przygarnął całkiem nietypowe zwierzę, o które dbał i się troszczył.

🛸💙

Do tej książki idealnie pasuje cytat z  Małego Księcia- ,, Stajesz się odpowiedzialny na zawsze za to, co oswoiłeś.”

Książka ma świetne ilustracje. Dialogi są bardzo lekkie w czytaniu. Pierwszy tom zakończył się w takim momencie, że już nie mogę się doczekać na kontynuację.

Bardzo polecam🥰🛸🌎💙

Ciężko jest wrócić do rzeczywistości po urlopie. Mimo to trzeba?

Dziś chcę Wam pokazać książkę w formie komiksu, która zawładnęła naszym Wojtkiem.

,,Bepa i Ziemianin. Misja profesora" Nikoli Kucharskiej to tom 1 i już nie możemy doczekać się kolejnego. Tak wciągającego i mądrego komiksu już dawno nie czytałam. Dla Wojtka to pierwszy komiks i nie mógł się od niego oderwać. Chciał czytać go na dobranoc, ale przy tak ekscytującej treści, nie da się usnąć ?

Dlatego też od razu Wam wspominam, że to idealna pozycja na dzień.

W tej pozycji mamy wszystko, co kochają dzieci, czyli humor, ciekawe i przyciągające wzrok ilustracje oraz wciągającą treść. Rodzic też będzie zadowolony, gdyż dla rodzica ma znaczenie przekaz, a tutaj jest mądrze i na temat.

Wizja autorki wybiega w przyszłość. Może kiedyś będzie tak, że kosmici jawnie będą organizować sobie wycieczki na Ziemię. Kto wie, może już organizują tylko my ich nie rozpoznajemy ?

Taka tematyka chyba dla każdego jest interesująca.

W tej pozycji kosmici wyprawiają sobie wycieczki na Ziemię. Poznajemy Bepę kosmitkę, której rodzice prowadzą biuro podróży. Bepa korzysta z możliwości i przygarnia sobie Ziemianina, który ma być jej zwierzątkiem domowym, a moze nawet przyjacielem? Kieruje nią samotność. Ziemianin, czyli mały chłopiec zabiera ze sobą dżdżownicę.

Czy nauczą się czegoś od siebie?

W tej książce dużo się dzieje. To, co napisałam to cząstka całej opowieści. Oprócz tego mamy jeszcze profesora, który nie przepada za ssakami, dinozaury, misję ratunkową i wiele innych ciekawych i mocno ekscytujących sytuacji. Humor również tutaj znajdziemy, ale przede wszystkim dzieciaki wyniosą z tej książki pewną naukę, a nasza bohaterka Bepa nauczy się odpowiedzialności.

Pytanie, czy profesor zmieni swoje zdanie na temat ssaków? Jesteście ciekawi, co wydarzy się jeszcze w tej książce?

Doskonała pozycja na wakacyjny czas. My jesteśmy zachwyceni i polecamy z czystym sumieniem.

Opowiem ci, mamo, co robią koty
Nikola Kucharska0
Okładka ksiązki - Opowiem ci, mamo, co robią koty

Życie grubego Gbura jest poukładane i spokojne - toczy się (dosłownie!) od miski do kanapy i z powrotem. Jego ludzie stwierdzają jednak, że Gburowi potrzebny...

Jak to działa? Sport
Nikola Kucharska0
Okładka ksiązki - Jak to działa? Sport

Klara fascynuje się światem wokół. Chciałaby zrozumieć, dlaczego warto uprawiać sport, a w przyszłości zostać trenerką albo komentatorką sportową. Każdą...

Z pamiętnika jeża Emeryka
Marta Wiktoria Trojanowska ;