Baśń o płonącej lampie

Braciszek Nelki i Kondzia ciężko zachorował. Ponieważ w rodzinnej wiosce nie było dla niego ratunku, rodzice dzieci wyruszyli w świat, by poszukać lekarstwa dla umierającego synka. Gdy ich nieobecność się przeciągała, dzielne rodzeństwo za namową babci postanowiło podążyć śladem mamy i taty, by odnaleźć ich i sprowadzić z powrotem do domu.

Czy Nelce i Kondziowi udało się odnaleźć rodziców? Jakie przeżyli przygody i kogo spotkali na swej pełnej niebezpieczeństw oraz cudownych wydarzeń drodze? Tego dowiecie się z lektury tej niezwykłej opowieści!

Baśń o płonącej lampie to przepiękne opowiadanie, zarówno dla dzieci, jak i dorosłych. Za wzruszającą historią kryje się w nim uniwersalne przesłanie o tym, że na życiowych ścieżkach nigdy nie jesteśmy sami. Dociekliwy czytelnik w postaciach Pasterza i jego matki odkryje nawiązanie do Jezusa i Maryi, którzy podobnie jak bohaterowie książki przychodzą nam z pomocą w najtrudniejszych chwilach naszego życia.

Informacje dodatkowe o Baśń o płonącej lampie:

Wydawnictwo: eSPe
Data wydania: 2017-10-03
ISBN: 978-83-7482-853-6
Ilustracje:Barbara Sadowska

Tagi: rodzeństwo lekarstwo

Kup książkę Baśń o płonącej lampie

Baśń o płonącej lampie - opinie o książce

Avatar użytkownika - AdamGabriel
AdamGabriel
Przeczytane:2021-03-08, Ocena: 5, Przeczytałem, Mam,
Kraina przedświtu
Adam Gabriel0
Okładka ksiązki - Kraina przedświtu

Mały Domiś, z niecierpliwością oczekując na narodziny siostrzyczki, przygotowuje dla niej piękny prezent powitalny, a także szykuje się do roli starszego...

Baśka. Łobuzerka
Basia Flow Adamczyk