Basia i kino

Rodzina Basi postanawia wybrać się do kina. Wspólne wyjście budzi wiele emocji, bo Basia chciałaby obejrzeć film o psach, a Jankowi i kuzynowi Antkowi marzą się piraci i morskie przygody. Okazuje się też, że Zuzia, koleżanka z przedszkola, chodzi już na filmy z aktorami, co w Basi budzi zazdrość. W końcu jednak udaje się znaleźć złoty środek. Przekonajcie się, jak dzieci spędziły czas i czy dały się porwać magii kina. Partnerem wydania są Młode Horyzonty, dystrybutor serialu animowanego o przygodach Basi.

Informacje dodatkowe o Basia i kino:

Wydawnictwo: HarperKids
Data wydania: 2024-10-09

Tagi: Proza (w tym literatura faktu) dla dzieci i młodzieży Beletrystyka dla dzieci i młodzieży Opowieści obyczajowe i rodzinne dla dzieci i młodzieży Dzieci od ok. 3 lat

Kup książkę Basia i kino

Basia i kino - opinie o książce

Basia wraz z rodziną postanawiają spędzić wspólnie czas i udać się na seans do kina. Muszą jednak najpierw wybrać film, co jak się okazuje, wcale nie jest takie proste. Basia pragnie obejrzeć film o psach, natomiast Janek i Antek mają ochotę na film o piratach i morskich przygodach. Na dodatek dziewczynka dowiaduje się, że jej koleżanka, z którą razem ogląda już filmy z aktorami. W Basi to wszystko wzbudza wiele emocji. Czy uda się znaleźć film, na który wszyscy chętnie pójdą? Czy wyprawa do kina się uda?

Książki o przygodach Basi, są bardzo wyczekiwane przez moje dzieci. Po raz kolejny Basia zabrała ich we wspaniałą przygodę, dając dawkę śmiechu, zabawy i nauki. Historia w książce jest ciekawa, wciągająca i zdecydowanie wartościowa.

Ilustracje są śliczne, kolorowe, przyciągające wzrok i zachęcające do poznania treści.

Okładka twarda, solidna. Książka zdecydowanie posłuży długi czas.

Tekst ciekawy, zrozumiały. Starsze dziecko bez problemu przeczyta samo, poznając przygody Basi. Młodsze z przyjemnością będzie słuchać, nie przerywając, co chwilę, by zapytać o znaczenie jakiegoś słowa.

Moim zdaniem książki z serii Basia i … są wartościowe, ciekawe i zdecydowanie warto po nie sięgać. Z przyjemnością polecam kolejny tom, gdzie razem z Basią dziecko przeżyje wspaniałe przygody.

Recenzja pojawiła się również na moim blogu - Mama, żona - KOBIETA

Wieliczka, czyli przygoda w kopalni. Czytam sobie. Poziom 3
Zofia Stanecka0
Okładka ksiązki - Wieliczka, czyli przygoda w kopalni. Czytam sobie. Poziom 3

Kiedy Smartfon, Bryła i Blaszka przyjeżdżają ze szkolną wycieczką do Wieliczki, spodziewają się zobaczyć i usłyszeć to, co już znają ze szkolnych lekcji...

Fredek i jeden do pary
Zofia Stanecka0
Okładka ksiązki - Fredek i jeden do pary

Fryderyk Epsilon Dwudziesty, następca tronu na planecie Pedanterii, ma dosyć uporządkowanego świata. Pewnego dnia siada za sterami gwiezdnego ścigacza...

Kalendarz adwentowy
Marta Jednachowska; Jolanta Kosowska