Bajki wiedźmy Nataszy

Bajeczki dla dzieci z morałem. Wiedźma Natasza okazuje się być dobrotliwą i dającą nauki, jak dobrze postępować. Piękny kodeks dla najmłodszych. Przykłady znane nam wszystkim, jak to nie chce się pracować, chodzić do szkoły i co zrobić, by się nie nudzić i nie męczyć swoich rodziców w tej sprawie, jak to lenistwo nie popłaca, a brak nauki uniemożliwia wykonywanie najprostszych czynności w życiu. Wiedźma Natasza podaje też przykład pewnego Dyzia, który poznał, że warto być dobrym dla zwierząt i przyrody, bo ta dobroć wraca potem, nagradzając sowicie. Język prosty i łatwo wpadający w ucho, wybijając swoisty rytm przy czytaniu, co świetnie jest postrzegane przez najmłodszych. Pewne fragmenty można zapamiętać i dawać jako przykład.

Informacje dodatkowe o Bajki wiedźmy Nataszy:

Bajki wiedźmy Nataszy - opinie o książce

Avatar użytkownika - Elia
Elia
Przeczytane:2016-12-15, Ocena: 4, Przeczytałam, Przeczytane 2014-2023,
Natasza jest wiedźmą wyjątkową. Kocha dzieci, bardzo chętnie opowiada im bajki. Zamiast czarodziejskich eliksirów gotuje przepyszne konfitury i czuwa nad snami dzieci. Opowieści Nataszy są króciutkie, ale pełne dobrych rad i przestróg. Każda bajka kończy się rymowanym morałem, łatwo jest wiec go zapamiętać. Młodzi czytelnicy dowiadują się dlaczego warto słuchać taty i mamy, dbać o przyjaciół, rzetelnie wykonywać swoje obowiązki itp. Bardzo mądra lektura.