Deszczowe lato nad jeziorem to dla Oli i Franka prawdziwa katastrofa. Wszystko zmienia się, gdy do willi ,,Nad Modrym Stawem", w której mieszkają dzieci, przyjeżdża tajemnicza staruszka.
Wydawnictwo: Egmont
Data wydania: 2015-09-21
Kategoria wiekowa: 6-8 lat
Tłumaczenie: brak
Babula Babalunga przyjeżdża na wakacje do starej willi „Nad Mokrym Stawem”, która była… markotna. Dom płakał. Ola i Franek wraz z mamą utrzymują się z turystyki.
Stuk, puk! Stuk, puk! Kroki. Co to znowu? Wodne Monstrum? Upiory z lasu? Pan Stuk? (s. 29)
Odkąd zatrzymała się tu Babula Babalunga dzieją się różne dziwne rzeczy. Sprawa wygląda prawie na kryminalną. Dzieciaki bawią się w detektywów, na własną rękę próbują rozwikłać zagadkę nocnych odgłosów.
Czytanie ułatwiają przyjazna dla oka czcionka oraz odpowiednia ilość tekstu na stronie. Kolorowe ilustracje dobrze obrazują i uzupełniają treść. Nagrodą za samodzielne przeczytanie książeczki są dla dziecka dyplom i tematyczne naklejki.
W cukierni pani Bajadery doszło do bardzo niepokojących wydarzeń. To sprawa w sam raz dla detektywa Lucjana Zagadki i jego rezolutnej córki Lusi...
Razem z Inką i Filipem rozwiązuj najbardziej zawikłane zagadki! Biuro Śledcze Trop Sekret to najnowsza seria detektywistyczna Joanny Jagiełło - uznanej...
Przeczytane:2016-12-17, Ocena: 5, Przeczytałam, 52 książki 2016, Mam,