Ach te zwierzaki. Awanturki wiewiórki
ZABAWNA opowieść z MORAŁEM o młodziutkiej wiewiórce, której rodzi się BRACISZEK.
WPADAJĄCA W UCHO rymowanka oraz PEŁNE HUMORU ilustracje urzekają dzieci i rodziców.
Treść przystępna dla kilkulatka.
Porusza bardzo ważne tematy – dotyczące WARTOŚCI, EMOCJI i RELACJI.
Książeczka mówi o tym, że wspaniale jest MIEĆ RODZEŃSTWO. W świat wartości wprowadzą dziecko CIEPŁA, wierszowana HISTORYJKA oraz SUGESTYWNE ilustracje doskonale oddające emocje i przeżycia bohaterów.
Publikacja jest odpowiednia zarówno dla maluszków (całokartonowa, zaokrąglone rogi), jak i dla dzieci, które zaczynają samodzielnie czytać (odpowiednio duża, zróżnicowana czcionka). Urozmaicenie całości stanowią różnorodne wyróżnienia kluczowych pojęć.
To idealna pomoc dla rodziców i wychowawców przedszkoli, którzy chcą porozmawiać z dziećmi na ważne tematy.
Wydawnictwo: Agencja Wydawnicza Jerzy Mostowski
Data wydania: 2019-05-15
Kategoria wiekowa: 3-5 lat
Seria zawiera zabawnie ilustrowane wierszyki przedstawiające proste historyjki o pełnych temperamentu zwierzakach, które mają wiele przygód...
Zabawna opowieść z morałem o prosiaczku, który bardzo dbał o swój wygląd wbrew stereotypom. Wpadająca w ucho rymowanka oraz pełne humoru...
Przeczytane:2023-12-03, Ocena: 4, Przeczytałam, Mam,