Avengers. Wyścig upiornych jeźdźców. Tom 5

Piąty tom przygód Avengers z serii wydawniczej Marvel Fresh! Robbie Reyes, obecny Ghost Rider, chce się pozbyć mieszkającego w nim ognistego potwora. Żeby go wypędzić, decyduje się na coś zupełnie normalnego: odprawienie egzorcyzmu nad swoim... samochodem. Problem w tym, że sławny Johnny Blaze - pierwszy Ghost Rider, a aktualnie król samego Piekła - ma wobec Robbiego własne plany. Wszystko rozstrzygnie się w szalonym wyścigu po zaświatach, podczas gdy drużyna Avengers będzie musiała się zmierzyć ze swoją... bazą, którą również opętał morderczy duch. Czy zdążą pomóc Robbiemu? I gdzie się podział Tony Stark? Autorem tej opowieści jest Jason Aaron, zdobywca Nagrody Eisnera i innych najważniejszych komiksowych wyróżnień, znany z takich serii jak: ,,Skalp", ,,Thor Gromowładny" i ,,Potężna Thor", ,,Punisher Max" czy ,,Conan Barbarzyńca". Rysunki stworzył Stefano Caselli (,,Avengers: Czas się kończy"). Album zawiera materiały opublikowane pierwotnie w zeszytach #22-25 serii ,,Avengers" i w zeszycie #1 serii ,,All-New Ghost Rider".

Informacje dodatkowe o Avengers. Wyścig upiornych jeźdźców. Tom 5:

Avatar użytkownika - wkp
wkp
Przeczytane:2022-11-25, Ocena: 4, Przeczytałem,

GHOST OF AVENGER

Aaron, jak to Aaron, w najnowszym tomie swojego runu ,,Avengers" robi dokładnie to, co robił do tej pory. A jeśli o ścisłość chodzi, uderz w klimaty rodem z tomu ,,Wojna wampirów". Przede wszystkim więc skupia się na jednej postaci i to wokół niej snuje tę swoją fabułę, a że postać to z gatunku tych mroczniejszych, całość też jest mroczniejsza. Z tym, że nadal lekka, nadal mocno niewymagająca, pomysłami też niezaskakująca. Ot rozrywka środka do przeczytania, nawet z przyjemnością, choć odkąd skończył się run Hickmana, nic w wydawanych w Polsce ,,Avengersach" na kolana mnie już nie powala.

Robbie ma jeden cel. Został Ghost Riderem, ale chce się pozbyć ducha zemsty, który w nim mieszka. Decyduje się więc na... egzorcyzmy. Ale jest jeszcze jeden zasadniczy problem. Poprzedni Ghost Rider, a obecny władca piekieł, Johnny Blaze, nie chce do tego dopuścić. Tak dochodzi do wyścigu po zaświatach, od którego zależeć będzie wszystko.

A co z Avengers? Ci zmagają się z własnymi problemami, gdy złe siły opanowują ich bazę. Do tego znika Stark. O co w tym wszystkim chodzi?

Ziemniaki w naszej kuchni
Okładka ksiązki - Ziemniaki w naszej kuchni

Ach, ziemniaki, napisano o nich całe tomy! My, Polacy, zjadamy ich rocznie ponad 100 kg na osobę! Co nikogo nie martwi, bo są zdrowe. Zawierają białko...

Odjazdowe kolorowanki. Szybkie samochody
Okładka ksiązki - Odjazdowe kolorowanki. Szybkie samochody

Chwyć za swoje ulubione kredki i pokoloruj naprawdę szybkie samochody! Nadaj barw zarówno tym, które biorą udział w wyścigach Formuły 1, jak również dynamicznym...

Baśka. Łobuzerka
Basia Flow Adamczyk