Inne wydania:

Nowe, rozszerzone wydanie wysmakowanego albumu, w którym literatura łączy się z kartografią, by zabrać czytelnika w niezwykłą podróż po pięćdziesięciu pięciu tajemniczych lądach.

Pierwsze wydanie ,,Atlasu wysp odległych" od razu wzbudziło zachwyt zarówno swoją koncepcją, jak i oprawą graficzną. Inspirowane relacjami historycznymi i danymi naukowymi intrygujące i poetyckie minieseje o odległych wyspach, połączone z subtelnymi, oszczędnymi ilustracjami, zdobyły uznanie czytelników i krytyków. ,,Atlas" stał się międzynarodowym bestsellerem, został przetłumaczony na 20 języków, zdobył wiele nagród - a także zainspirował licznych naśladowców.

W nowym wydaniu autorka powraca do wcześniej opisanych wysp, by zaktualizować niektóre informacje, a także dodaje pięć zupełnie nowych miejsc. ,,Atlas wysp odległych" to zachęta do wędrówek w wyobraźni, inspirujący intelektualny spacer tropem idei takich jak mit raju, eksploracja i różne wymiary izolacji czy fantazje o idealnych, odciętych od świata społecznościach.

Informacje dodatkowe o Atlas wysp odległych. Pięćdziesiąt pięć wysp, na których nigdy nie byłam i nigdy nie będę:

Wydawnictwo: Dwie siostry
Data wydania: 2024-02-07
Kategoria: Albumy

Tagi: Interest age: from c 17 years

Kup książkę Atlas wysp odległych. Pięćdziesiąt pięć wysp, na których nigdy nie byłam i nigdy nie będę

Atlas wysp odległych. Pięćdziesiąt pięć wysp, na których nigdy nie byłam i nigdy nie będę - opinie o książce

Avatar użytkownika - Muminka789
Przeczytane:2014-02-01, Ocena: 6, Przeczytałam,
Atlas wysp odległych
Judith Schalansky0
Okładka ksiązki - Atlas wysp odległych

Wysmakowany album, w którym literatura łączy się z kartografią, by zabrać czytelnika w niezwykłą podróż po pięćdziesięciu tajemniczych lądach. Portretując...