Trudno wyobrazić sobie nasz jadłospis bez warzyw. Zjadane jako przekąska, danie główne, w postaci koktajli, jako składnik ciast służą naszemu organizmowi bardziej niż jesteśmy w stanie to sobie wyobrazić. Oprócz rodzimych kapust, pomidorów, ogórków, czy kalafiorów coraz większe uznanie zyskują awokado, bataty, a także skorzonera, portulaka i inne, z którymi można się zetknąć w kuchniach egzotycznych krajów. Atlas zawiera opisy 100 gatunków warzyw z całego świata. Przydatnym informacjom towarzyszą zdjęcia, które ułatwią ich rozpoznanie oraz zainspirują do odkrywania nowych smaków.
Wydawnictwo: SBM
Data wydania: b.d
Kategoria: Albumy
ISBN:
Liczba stron: 192
Język oryginału: polski
Cudowne i straszne wspomnienia pierwszego dorosłego balu autorstwa uwielbianych przez młodzież pisarzy!Wspaniałe kreacje, niezapomniane przeżycia, wielkie...
Roderick St. James, znany jako Roddy, mieszka w eleganckim apartamencie w Londynie. Ma wszystko, czego może zapragnąć domowy szczur: modne ubrania, wspaniały...