Astma. Lekarz rodzinny

Zdrowie w pigułce Astma to przewlekła choroba atakująca drogi oddechowe. Do jej typowych objawów należą duszności, świszczący oddech, ucisk w klatce piersiowej i kaszel. Jest to jedna z najbardziej rozpowszechnionych chorób na świecie -- według Światowej Organizacji Zdrowia cierpi na nią około 150 milionów osób. Liczba zachorowań stale rośnie, zwłaszcza u dzieci, które mieszkają w dużych aglomeracjach miejskich i cierpią na alergię. Aby skutecznie walczyć z tą chorobą, trzeba zrozumieć mechanizmy jej działania i poznać dostępne metody leczenia. To wszystko zapewni Ci ta książka. Dowiedz się więcej o: czynnikach wywołujących astmę i diagnozowaniu tej choroby, metodach leczenia farmakologicznego, postępowaniu w trakcie ataku astmy, innych sposobach walki z tą chorobą, astmie u dzieci oraz kobiet ciężarnych. Weź swoje zdrowie we własne ręce i zacznij aktywnie wpływać na przebieg choroby. Tak wiele zależy od Ciebie. Eleanor Bull ukończyła King"s College w Londynie. Uzyskała tam dyplom z farmakologii z wyróżnieniem, a następnie zrobiła doktorat z neurologii na Uniwersytecie w Nottingham. Jest autorką wielu książek z serii Lekarz rodzinny. Seria Lekarz rodzinny to nieocenione źródło informacji pomagające zrozumieć podstawowe zagadnienia związane z daną chorobą. Informacje są przedstawione w dostępny sposób i nie pomijają żadnych istotnych szczegółów. Wszystkie książki powstały pod czujnym okiem ekspertów, w oparciu o najnowsze, kompleksowe dane.

Informacje dodatkowe o Astma. Lekarz rodzinny:

Wydawnictwo: Septem