Nigdy nie jest ani za wcześnie, ani za późno, by rozpocząć pielęgnację ciała. Olejki eteryczne dzięki łatwości, z jaką wchłania je skóra, są bardzo cennymi sprzymierzeńcami urody. W poradniku podane są nazwy i właściwości lecznicze olejków gotowych oraz tych, które możemy samodzielnie skomponować. Kojące działanie zapachu nada blask nie tylko Twojej skórze. Piękno - zaczyna się w Tobie; olejki uwydatnią blask i koloryt skóry Harmonia - wypływa z akceptacji siebie; aromat sprzyja pielęgnacji ciała Dobre samopoczucie - pozwala czuć się wspaniale we własnej, pachnącej skórze
Wydawnictwo: Klub Dla Ciebie
Data wydania: 2000 (data przybliżona)
Kategoria: Medycyna i zdrowie
Tytuł oryginału: AROMATÉHRAPIE. Les Huiles Essentielles et les Soins de La Peau
Język oryginału: Francuski
Tłumaczenie: Natalia Wiśniewska
Przeczytane:2024-03-19, Ocena: 5, Przeczytałam, Przeczytaj tyle, ile masz wzrostu – edycja 2024, 52 książki 2024, 26 książek 2024, 12 książek 2024, Wyzwanie - wybrana przez siebie liczba książek w 2024 roku,
To krótka, lecz interesująca książka o aromaterapii. Dobra dla osoby, która zaczyna swoją przygodę z tą dziedziną i chce się dowiedzieć czegoś na początek, ale myślę że dla osób doświadczonych w tym temacie też będzie miała do zaoferowania sporo ciekawych wskazówek.