Czasem życie potrafi nami porządnie wstrząsnąć. Psychika woła wtedy głośno o wsparcie. Jak to dobrze, że wiele olejków eterycznych może pomóc uaktywnić nasze ,,neuroprzekaźniki szczęścia".

W poradniku szczegółowo opisano składniki zastosowane w olejkach eterycznych (bergamotkę, pomarańczę, liście laurowe, jodłę, sosnę, jałowiec...), w przystępny sposób wyjaśniono, jak one działają oraz w jaki sposób je stosować. Oprócz teorii znajdziemy tu ponad 100 przepisów na olejki eteryczne, które pomogą przepędzić ponury nastrój oraz wewnętrzne napięcie, poprawią samopoczucie i koncentrację, będą wsparciem przy zaburzeniach zasypiania, a także ukoją bóle stawów i mięśni.

Autorki są specjalistkami w dziedzinie aromaterapii. Napisały na ten temat wiele książek i fachowych artykułów. Prowadzą również szkolenia oraz badania naukowe.

Informacje dodatkowe o Aromaterapia dla duszy i ciała. Jak olejkami eterycznymi przeciwdziałać stresowi, zmęczeniu i ponuremu nastrojowi:

Wydawnictwo: Jedność
Data wydania: 2025-04-28
Kategoria: Poradniki
Tytuł oryginału: : Aromatherapie für Kopf und Seele Mit ätherischen Ölen gegen Stress, Müdigkeit und trübe Stimmung

Tagi: Rodzina i zdrowie Poradniki praktyczne

Kup książkę Aromaterapia dla duszy i ciała. Jak olejkami eterycznymi przeciwdziałać stresowi, zmęczeniu i ponuremu nastrojowi

Aromaterapia dla dzieci. Naturalna i szybka pomoc w codziennych sytuacjach
Eliane Zimmermann0
Okładka ksiązki - Aromaterapia dla dzieci. Naturalna i szybka pomoc w codziennych sytuacjach

Ból ucha, kaszel, gorączka, oparzenia, ukąszenia owadów, siniaki, krwawienia z nosa, nudności, bóle głowy, problemy z ząbkowaniem - na te oraz wiele innych...

Kyle
T.M. Piro