Arcybiskup. Kim jest Marek Jędraszewski

Kariera, władza, zmowa. Jakie tajemnice skrywa abp Marek Jędraszewski?

Jego skandaliczną wypowiedź o ,,tęczowej zarazie" słyszeli niemal wszyscy, walka z ,,ideologią LGBT", singielstwem i ekologizmem także przyniosły mu (nie)wątpliwy rozgłos.

Dla jednych abp Marek Jędraszewski pozostaje ,,duchownym niezłomnym", kimś na miarę nowego Prymasa Tysiąclecia, a dla innych ,,piskupem", kapelanem prawicy i niebezpiecznym ideologiem.

Jedni zwracają uwagę na jego wiarę, odwagę i wykształcenie, inni - na homofobiczne wypowiedzi, kompletny brak umiejętności kontaktu z duchownymi i dwór, który go otacza.

Tomasz Terlikowski śledzi kulisy kościelnej kariery abp. Jędraszewskiego oraz jego powiązania z najważniejszymi i najbardziej wpływowymi osobami w Kościele. To dziennikarskie śledztwo, które pozwala spojrzeć szerzej na Kościół z jego pełną zależności strukturą. Opowieść o tym, jak ludzie dochodzą do władzy w Kościele, kim są, jakim kosztem się to odbywa.

Informacje dodatkowe o Arcybiskup. Kim jest Marek Jędraszewski:

jf23
Przeczytane:2024-08-14, Ocena: 6, Przeczytałem, Przeczytane, 52 książki 2024,
Maksymilian M. Kolbe okładka filmowa. Biografia świętego męczennika
Tomasz P. Terlikowski0
Okładka ksiązki - Maksymilian M. Kolbe okładka filmowa. Biografia świętego męczennika

Maksymilian M. Kolbe - ,,Szaleniec Niepokalanej" Mówiono o nim, że posiada niezwykły umysł, jest genialnym organizatorem i wielkim wizjonerem. Nie...

Operacja Franciszek
Tomasz P. Terlikowski 0
Okładka ksiązki - Operacja Franciszek

- Lewicowy Franciszek zwolennikiem teologii wyzwolenia? - Antyklerykalny Franciszek zmienia nauczanie Kościoła – przede wszystkim w kwestii rozwodów...

Zły Samarytanin
Jarosław Dobrowolski ;