Architektura systemów zarządzania przedsiębiorstwem. Wzorce projektowe

Wykorzystaj wzorce projektowe w pracy nad oprogramowaniem

Zaprojektuj aplikacje o architekturze trójwarstwowej Dobierz odpowiednią technologię Stwórz moduły aplikacji

Systemy informatyczne służące do zarządzania przedsiębiorstwem to zwykle ogromne aplikacje. Operują na milionach rekordów, przesyłają gigabajty danych i są obsługiwane przez dziesiątki użytkowników. Sprawne działanie takiej aplikacji jest niezwykle istotne dla funkcjonowania przedsiębiorstwa, dlatego musi ona być stabilna, a przed wdrożeniem -- gruntownie przetestowana. Przy tworzeniu aplikacji tego typu wykorzystuje się opracowane już rozwiązania, zwane wzorcami projektowymi. Wzorce projektowe to modele poszczególnych komponentów aplikacji -- należy jedynie zaimplementować je w wybranym języku programowania.

Książka "Architektura systemów zarządzania przedsiębiorstwem. Wzorce projektowe" to przegląd wzorców wykorzystywanych przy projektowaniu aplikacji korporacyjnych. Opisuje zasady podziału aplikacji na warstwy i zasady współpracy pomiędzy warstwami; przedstawia także modele komponentów wchodzących w skład każdej z nich.

Warstwy w aplikacjach biznesowych Wzorce logiki aplikacji Wzorce architektury źródła danych Wzorce mapowania obiektowo-relacyjnego Wzorce prezentacji Wzorce dystrybucji Wzorce stanu sesji Wzorce podstawowe

Korzystając z zawartych w książce wzorców,
stworzysz stabilne i wydajne aplikacje korporacyjne.

Informacje dodatkowe o Architektura systemów zarządzania przedsiębiorstwem. Wzorce projektowe:

Wydawnictwo: Helion
Data wydania: 2005-01-05
Kategoria: Poradniki

Kup książkę Architektura systemów zarządzania przedsiębiorstwem. Wzorce projektowe

Architektura systemów zarządzania przedsiębiorstwem. Wzorce projektowe - opinie o książce