Angielski. Owoce i warzywa (karty obrazkowe + poradnik)

Zestaw Angielski Owoce i warzywa 2+ (karty obrazkowe + poradnik) wspiera wczesna naukę języka angielskiego. Dzięki niemu maluchy poznają angielskie nazwy najpopularniejszych warzyw i owoców.

Kolorowe karty obrazkowe z podpisami dają okazję do wielu rozmaitych zabaw, w zależności od wieku i zainteresowań dziecka. Sprzyjają przede wszystkim rozwojowi mowy malucha, stymulują pracę jego mózgu, rozbudzają ciekawość świata, a przede wszystkim pozwalają osłuchać się z językiem angielskim i poznać jego podstawy, co ułatwia start w przedszkolu i szkole.

Rozwój mowy i inteligencji językowej

Zestaw Angielski. Owoce i warzywa 2+ zawiera poradnik dla opiekunów oraz 17 kart obrazkowych. Na kartach znajdują się kolorowe rysunki warzyw i owoców z podpisami po angielsku (awers) i powtórzonym dużym podpisem (rewers). Karty są doskonałym wstępem do nauki podstaw angielskiego. Dziecko zapamiętuje kształt wyrazu i kojarzy go z rysunkiem, tak aby móc samodzielnie odczytać jego nazwę i dopasować ją do rysunku.

W Poradniku dla opiekunów zamieszczono listę wszystkich słówek z zestawu wraz z wymową i tłumaczeniem, pomysły na różnorodne zabawy z kartami oraz liczne inspiracje dla opiekunów.

Karty z zaokrąglonymi rogami zostały wykonane z grubej tektury, co gwarantuje bezpieczną zabawę oraz wytrzymałość.

Rozwój:

nauki angielskiego, mowy, poznawania świata, koordynacji oko-ręka

Ilustrator

Filip Depa - leworęczny ilustrator, grafik, fan Pixarowych produkcji, produktów Wacoma oraz wszelakich artykułów papierniczo-plastycznych. Mieszka w Krakowie.

Angielski Owoce i warzywa to nowe wydanie bestsellera Angielski dla malucha. Owoce i warzywa.

W serii również:

Pierwsze słowa (karty obrazkowe + poradnik) Angielski. Kolory (karty obrazkowe + poradnik) Emocje (karty obrazkowe + poradnik) W lesie (karty obrazkowe + poradnik) W morzu (karty obrazkowe + poradnik)

Informacje dodatkowe o Angielski. Owoce i warzywa (karty obrazkowe + poradnik):

Wydawnictwo: Edgard
Data wydania: 2020-04-15
Kategoria: Języki obce

Tagi: Dzieci od ok. 2 lat

Kup książkę Angielski. Owoce i warzywa (karty obrazkowe + poradnik)

Angielski. Owoce i warzywa (karty obrazkowe + poradnik) - opinie o książce

Optimal B1. Lehrbuch
praca zbiorowa0
Okładka ksiązki - Optimal B1. Lehrbuch

Optimal B1 to trzeci tom nowego cyklu podręczników przeznaczonych dla młodzieży szkolnej powyżej 16 roku życia i dorosłych na kursach językowych. Kolejne...

Kompedium fotografii
Praca zbiorowa0
Okładka ksiązki - Kompedium fotografii

Ten wszechstronny poradnik powstał dzięki doświadczeniom najlepszych fotografów. Dzięki niemu każdy z łatwością opanuje tajniki zarówno fotografii...