Andzia i Miłek. Pierwsza komunia święta

Tom 2 cyklu Andzia i Miłek

Łowca przygód, Miłek, oraz jego ceniąca sobie dobre maniery kuzynka, Andzia, wyruszają w misję zleconą przez ich dziadka, emerytowanego pułkownika! Ich zadaniem jest odnalezienie tajemniczego skarbu!

Co łączy „sejf” umieszczony w drzewie z białym prześcieradłem? Co kryje się za białym płotem otaczającym dom Miłka? Jaka jest zawartość małej koperty ukrytej pod przyniesionym na rodzinną uroczystość tortem oraz jak dbać o swój najcenniejszy skarb? Tego wszystkiego dowiecie się, sięgając po kolejny tom przygód kuzynów Andzi i Miłka!

„Andzia i Miłek. Pierwsza komunia święta” to książka, która zarówno serwuje młodym czytelnikom łamigłówkę do rozwiązania, jak i umiejętnie tłumaczy, jak najlepiej przygotować się do pierwszego spotkania z Panem Jezusem w Komunii Świętej.

To będzie jak spotkanie z przyjacielem, który cię wysłucha, pocieszy i doda ci sił. Jeśli będziesz dbać o tę przyjaźń to już tu, na ziemi, będziesz czuła się jak w niebie – mówi mama Andzi i nie sposób nie przyznać jej racji!

Książka w prosty sposób tłumaczy trudne tajemnice wiary i wzmacnia w dzieciach zaufanie do Boga. Autor nie tylko przystępnie przekazuje ważne informacje, ale przede wszystkim zaprasza dzieci do relacji z żywym Bogiem, któremu można wierzyć!

Informacje dodatkowe o Andzia i Miłek. Pierwsza komunia święta:

Wydawnictwo: eSPe