Amore Mio! Lawina

Tom 1 cyklu Amore mio!

Informacje dodatkowe o Amore Mio! Lawina:

Wydawnictwo: b.d
Data wydania: 2024 (data przybliżona)
Tytuł oryginału: Amore Mio! Lawina

Kup książkę Amore Mio! Lawina

Opinie o książce - Amore Mio! Lawina

Dzisiaj mam dla Was recenzję książki „Amore mio. Lawina”, której autorką jest Jagna Rolska. Do przeczytania tej książki zachęciły dwa słodkie kotki na okładce. Oprócz tego szukałem też lekkiej zimowej powieści obyczajowej, która umili mi ten przedświąteczny czas. Zobaczmy zatem, czy czas spędzony z tą książką mogę uznać za udany! W życiu Moniki pojawiła się wielka lawina, w przenosi i dosłownie. Wraz z rozwodem jej poukładany świat rozpada się, przez co Monika postanawia wyjechać do Włoch, aby zacząć wszystko od nowa. Czy tam, w innym kraju i w swoim nowym domu, znajdzie w końcu szczęście i zapomni o nieudanym małżeństwie? Póki co, zamiast urządzać nowy dom, Monika zmuszona jest zamieszkać u pewnej Włoszki, która świetnie gotuje i wspiera ją w trudnej sytuacji. Monika poznaje również jej dwóch synów, którzy bardzo różnią się od siebie. Jaką rolę w jej życiu odegrają ci dwaj przystojni Włosi? Do tego wszystkiego w jej życiu pojawiają się małe urocze kotki... Jak Monika poradzi sobie w roli ich opiekunki? W książce narracja prowadzona jest w trzeciej osobie. Rozdziały są dość długie, ale tak szybko się je czyta, że nie da się tego odczuć. Kiedy kończyłam jeden rozdział, natychmiast zaczynałam kolejny, tak więc opisana historia, jak i styl pisania autorki bardzo mi przypadły do gustu. Akcja w książce dzieje się w tych chłodniejszych miesiącach, obejmuje też okres świąteczny, więc myślę, że idealnie nadaje się ona do

Amore Mio! Lawina - opinie o książce

Avatar użytkownika - mrufka80czyta
mrufka80czyta
Przeczytane:2024-11-28, Ocena: 4, Przeczytałem, Mam,

Monika ma 40 lat, właśnie się rozwiodła z mężem który ją skutecznie uziemił. Życie jakie wydawało się jej idealne i poukładane, nagle legło w gruzach. Co zrobić kiedy czujesz, że nie wiesz co dalej? Najlepiej wrócić do miejsca w którym zawsze czujesz się szczęśliwa i spróbować poukładać od nowa. Dla Moniki takim miejscem jest malownicze Piumino, we Włoszech. Piękne góry, pyszne jedzenie, świeże powietrze. I świeże spojrzenie na życie. Spontanicznie kupuje opuszczony pensjonat. Jednak już na samym początku nowej przygody lawina krzyżuje jej plany. Monika znajduje schronienie u sąsiadki. Cudownie barwnej, wspaniale gotującej Włoszki, dla której nie ma niemożliwego.
Jak potoczy się życie Moniki w górskiej wiosce? Czy jest gotowa na wyzwania jakie niesie życie w małej społeczności? Jaką rolę pełnią okładkowe koty? (dla ich miłośników powiem że zrobią spore zamieszanie). Emocjonalna opowieść o sile kobiet, sile kobiecej przyjaźni, nowych początkach, odnajdywaniu siebie.
Ta cudowna zimowa obyczajówka jest idealna na ciemne i ponure wieczory. Zapewniam Was, że miło spędzicie z nią czas i uśmiechniecie się.

Bardzo polecam!

Śpiew morzycy
Jagna Rolska 0
Okładka ksiązki - Śpiew morzycy

Po brawurowej ucieczce ze średniowiecza Gina i Markus trafiają do 1899 roku. Hel w tym czasie zaczyna zdobywać sławę nadmorskiego uzdrowiska.Nowoczesny...

Klątwa kani
Jagna Rolska0
Okładka ksiązki - Klątwa kani

Gina, znana gdyńska celebrytka, traci władzę w nogach w wypadku samochodowym, w którym ginie jej matka. Dziewczyna usiłuje poukładać sobie życie i trzymać...

Kobiety naukowców
Aleksandra Glapa-Nowak