Budowanie zdrowej relacji dziecka z jedzeniem to niełatwa sprawa! Dzieci często odmawiają choćby spróbowania nowości, kręcą nosem, dłubią w talerzach...
Co może pomóc? Wspólne posiłki, wspieranie samodzielności, proponowanie różnych smaków, ale bez zmuszania do jedzenia, dawanie dobrego przykładu. A od teraz - również nowa seria książek o Ali i Antku!
Od brzucha mamy aż po samodzielne gotowanie - ,,Ala i Antek jedzą" pokazuje, jak wygląda nauka jedzenia w każdym wieku. Niemowlęta piją mleko, potem przychodzi czas na kawałki warzyw, zupę, owoce, aż wreszcie na pomaganie rodzicom w gotowaniu!
Joanna Anger - nauczycielka wychowania przedszkolnego i wczesnoszkolnego, mama Ali i Zuzi; Anna Piszczek - polonistka i historyczka, mama Antka i Toli - tworzą jeden z najpopularniejszych blogów parentingowo-kulinarnych, który skupia rodziców świadomych wagi zdrowego odżywiania. Są autorkami dwóch bestsellerowych książek kucharskich, które zagościły w kuchennych biblioteczkach wielu tysięcy polskich rodzin.
Wydawnictwo: Mamania
Data wydania: 2024-01-24
Kategoria: Medycyna i zdrowie
ISBN:
Liczba stron: 14
Nowe wydanie najpopularniejszej książki kucharskiej dla rodziców! Chcesz, aby Twoje dziecko jadło nie tylko chętnie, ale też różnorodnie i zdrowo? ...
Ulubione przepisy niemowląt i dzieci? Smaczne! Ulubione przepisy rodziców? Łatwe do zrobienia! Ulubione przepisy autorek bloga alaantkoweblw.pl? Te najczęściej...
Przeczytane:2024-02-15, Ocena: 5, Przeczytałem,
Czy budowanie zdrowej relacji dziecka z jedzeniem musi być wyzwaniem? Otóż nie, zwłaszcza gdy masz pod ręką nową serię książek o Ali i Antku! Autorstwa Joanny Anger i Anny Piszczek, znanych z bestsellerowych książek kucharskich Alaantkowe BLW.
Dzieci często stawiają opór przed nowościami kulinarymi, ale "Ala i Antek jedzą" przynosi rozwiązanie! Wspólne posiłki, zachęcanie do samodzielności, eksperymentowanie z różnymi smakami - to kluczowe elementy budowania zdrowych nawyków żywieniowych od najmłodszych lat.
Joanna Anger, absolwentka psychodietetyki oraz integracji sensorycznej i wczesnego wspomagania rozwoju dziecka, wspólnie z Anną Piszczek, terapeutką integracji sensorycznej, stworzyły niezwykłą serię książek, która prowadzi dzieci od pierwszych kroków w kulinariach, aż po samodzielne eksplorowanie kuchennych tajemnic.
Od mleka dla niemowląt po kawałki warzyw, zupy i owoce, "Ala i Antek jedzą" to podróż przez smaki i zapachy, która rozbudzi zainteresowania kulinarne nawet najmłodszych smakoszy. Ta seria nie tylko uczy, ale też bawi i inspiruje, otwierając dzieciom drogę do świata pełnego kulinarnych możliwości.
Jeśli szukasz sposobu na zbudowanie zdrowej relacji dziecka z jedzeniem, sięgnij po "Ala i Antek jedzą" i razem odkryjcie magiczny świat smaków!