Akupunktura. Praktyczny przewodnik po chińskiej sztuce medycznej

Akupunktura jest jedną z najstarszych metod leczniczych, która wywodzi się z Tradycyjnej Medycyny Chińskiej. Jest stosowana na całym świecie i stanowi uzupełnienie medycyny konwencjonalnej. Ten przejrzysty przewodnik po akupunkturze przybliży Ci jej tajniki, zasady działania oraz dolegliwości, które szybko i skutecznie zwalcza.

W książce znajdziesz:

umiejscowienie punktów akupunktury na ciele i przyporządkowanie ich do konkretnych dolegliwości, wykaz schorzeń na jakie akupunktura może Ci pomóc, między innymi nadciśnienie, zapalenia wirusowe i bakteryjne, cukrzycę, depresję, zabiegi regulujące przepływ energii Qi w meridianach, zestaw prostych ćwiczeń wspomagających koncentrację i pamięć, inne skuteczne metody terapeutyczne oparte na punktach akupunktury - moksaterapia, bańkoterapia, wyjątkowy plakat z punktami akupunktury znajdującymi się na głowie.

Dawne metody na współczesne choroby.

Informacje dodatkowe o Akupunktura. Praktyczny przewodnik po chińskiej sztuce medycznej:

Wydawnictwo: Vital
Data wydania: 2014-07-18
Kategoria: Medycyna i zdrowie
Język oryginału: angielski

Kup książkę Akupunktura. Praktyczny przewodnik po chińskiej sztuce medycznej

Akupunktura. Praktyczny przewodnik po chińskiej sztuce medycznej - opinie o książce