Agenci Chaosu II Zmierzch Jedi to druga część dylogii Agenci chaosu, która stanowi zwieńczenie wydarzeń zaprojektowanych przez Jamesa Luceno.
Zmierz Jedi przedstawia nam historię i losy Zakonu Jedi, który jest w rozsypce, a jego Wielki Mistrz - Luke Skywalker stara się ze wszystkich sił zjednoczyć wojowników.
Co gorsza Yuuzhanie w dalszym ciągu kontynuują gigantyczny podbój, bezwzględnie eliminując wszelkiej maści opór.
Luke po raz kolejny będzie musiał spróbować podołać wyzwaniu i misji, która być może okaże się niewykonalna. Wszyscy na niego liczą, a przecież swoje zadania będzie miał do zrealizowania także Han Solo.
Mrok oraz zagrożenia okazują się gigantyczne, a my jako społeczność będziemy musieli się starali ze wszystkich sił odeprzeć zagrożenia. Tych nie brakuje, a nawet Imperium znajduje się w wielkich tarapatach.
Wydawnictwo: Amber
Data wydania: 2001 (data przybliżona)
Tytuł oryginału: Agents of Chaos II: Jedi Eclipse
Język oryginału: angielski
Tłumaczenie: Aleksandra Jagiełowicz
Maska kłamstw to tytuł książki Jamesa Luceno, który zdecydował się zaprezentować nam wydarzenia odbywające się tuż przed filmem "Gwiezdne Wojny...
Seria Star Wars Dawno, dawno temu, w odległej galaktyce... Seria, która zachwyci fanów Star Wars. Obowiązkowa lektura dla tych, z którymi...
Chcę przeczytać,