Adobe Photoshop CS/CS PL. Oficjalny podręcznik

Poznaj i wykorzystaj ogromne możliwości Photoshopa CS.

Adobe Photoshop CS to najnowsza wersja sztandarowego produktu firmy Adobe. Oprócz możliwości znanych z poprzednich wersji programu, wersja CS posiada wiele usprawnień i nowych narzędzi, zarówno do tworzenia, jak i do modyfikowania obrazów. Poznawanie tak ogromnego programu "metodą klikania" może trwać tygodniami. O wiele lepiej uczyć się go, przygotowując konkretne projekty.

Takie właśnie podejście do nauki preferują autorzy książki "Adobe Photoshop CS. Oficjalny podręcznik". Wykonując ćwiczenia zawarte w 20 rozdziałach książki, poznasz zasady wykorzystywania Photoshopa do różnych zadań graficznych. Dowiesz się, jak skorygować kolorystykę cyfrowych zdjęć, usuwać z obrazów niepożądane elementy, tworzyć nowe obrazy i przygotowywać grafikę do druku. Nauczysz się również korzystać ze współpracującego z Photoshopem programu ImageReady służącego do przygotowywania elementów graficznych pod kątem publikacji na stronie WWW.

Interfejs użytkownika i paleta File Browser Korekcja, retusz i naprawa fotografii Narzędzia zaznaczania Warstwy, maski i kanały Wykorzystanie narzędzi malarskich Ścieżki, maski i kształty wektorowe Efekty specjalne Przygotowanie obrazów do druku Tworzenie grafiki przeznaczonej na strony WWW Optymalizacja grafiki sieciowej Animowane GIF-y

Informacje dodatkowe o Adobe Photoshop CS/CS PL. Oficjalny podręcznik:

Wydawnictwo: Helion