Świetnie przygotowane kompendium wiedzy na temat kultury korerańskiej. Zawierają się w nim opisy malownicznych przestrzeni, narodowych potraw, śpiewu, stroju czy tradycji życia społecznego i duchowego. Do przystępnych opisów załączono zdjęcia tak piękne, że aż chce się a marszu kupić bilet lotniczy do Korei. Ilość informacji: w sam raz. Przewodnik kulturowy napisany jest językiem powszechnie zrozumiałym - trudniejsze w odbiorze leksykalnym, moim zdaniem, były jedynie rozdziały dotyczące muzyki. Czytelnik posługujący się językiem angielskim na poziomie wyżej średniozaawansowanym bez problemu rozczyta całość, nie ślęcząc nad tekstem ze słownikiem. Mały minus za przypisy rozpisane na końcu książki, a nie na dole każdej strony.
Przeczytane:2021-08-28, Ocena: 5, Przeczytałam, 26 książek 2021,