153 PRZETWORY I DANIA MIĘSNE SIOSTRY ANASTAZJI

Ocena: 4 (2 głosów)
Domowe przetwory wracają do łask. Pozwalają zachować aromaty lata, wzbogacają codzienne menu i stają się wizytówką niejednej kuchni.

Autorka kulinarnych bestsellerów podpowiada, jak sporządzić znakomite dżemy, konfitury, marynaty, sałatki i inne specjały z owoców, warzyw i grzybów. Proponuje ponadto przepisy na fantazyjne, a proste w wykonaniu dania z drobiu, mięsa wołowego, wieprzowego i ryb. Z siostrą Anastazją przyrządzisz wyłącznie smakołyki!

ponad 1 500 000 sprzedanych książek

Siostra Anastazja ze Zgromadzenia Córek Bożej Miłości od lat gotuje i piecze dla krakowskich jezuitów. W 2008 roku otrzymała Nagrodę Prezesa Międzynarodowych Targów Poznańskich.

Informacje dodatkowe o 153 PRZETWORY I DANIA MIĘSNE SIOSTRY ANASTAZJI:

Wydawnictwo: WAM
Data wydania: 2011-02-02
Kategoria: Poradniki
ISBN: 978-83-7505-565-8
Liczba stron: 224

więcej

Kup książkę 153 PRZETWORY I DANIA MIĘSNE SIOSTRY ANASTAZJI

Sprawdzam ceny dla ciebie ...
Cytaty z książki

Na naszej stronie nie ma jeszcze cytatów z tej książki.


Dodaj cytat
REKLAMA

Zobacz także

153 PRZETWORY I DANIA MIĘSNE SIOSTRY ANASTAZJI - opinie o książce

Tym razem Siostra Anastazja w książce pt. ,,153 Przetwory i Dania Mięsne Siostry Anastazji " zaskoczyła czytelnika przepisami na marynaty, konfitury, sałatki, dania mięsne. Siostra Anastazja na co dzień gotuje i piecze dla krakowskich jezuitów oraz lubi się nimi dzielić z czytelnikami na łamach swoich książek. Słowo wstępne zachęcające do przeczytania tej pozycji kulinarnej napisał Andrzej Kozioł , który wspominając przy tym miejscach przechowania przetworów tj. o spiżarni, o smaku kiszonej kapusty, o strychu. Siostra Anastazja udziela 15 fachowych porad dotyczących przechowywania przetworów oraz sposoby ich przygotowania . W książce ,,153 Przetwory i Dania Mięsne Siostry Anastazji '' znajdujemy alfabetyczny spis treści przetworów i dań mięsnych następującej treści: Przetwory: Agrest w syropie, Aronia z jabłkiem i gruszką, Botwinka, borowiki marynowane, buraczki czerwone z chrzanem, buraczki czerwone z cukinią, buraczki czerwone z czosnkiem, cebulka marynowana z marchewką, czosnek marynowany, dynia marynowana, dynia w syropie, dżem agrestowy, dżem brzoskwiniowy, dżem jabłkowo - migdałowy, śliwkowo - orzechowy, dżem z dyni, fasola szparagowa, groszek z marchewką, groszek zielony, gruszki marynowane, grzyby solone, jabłka na szarlotkę, jabłka tarte, kalafior marynowany, kapusta kiszona z marchewką, konfitura z róży, brzoskwini, jeżyn, kurki w marynacie, papryka w sosie , koreczki ogórkowe z kolendrą, przecier ogórkowy, przecier pomidorowy, sałatka warzywna, sałatka z cukinii , sałatka z cukinii i zielonych pomidorów, sałatka z kapustą, sok z aronii, sos pomidorowo - jarzynowy, szpinak z czosnkiem , śliwki konserwowe, truskawki w syropie, wiśnie w syropie. Dania Mięsne Bitki wołowe, bitki wołowe panierowane, filet z indyka z szynką, filet z kurczaka faszerowany kurkami, filet z kurczaka i kapustą, indyk w cebuli, Kaczka nadziewana wątróbką, kurczak pieczony w całości, kurczak pieczony w sosie sojowym, kurczak pieczony z ananasem , kotleciki z kurczaka mielonego, kurczak nadziewany w krakersach, kurczak nadziewany z kokosem, kurczak nadziewany z orzeszkami, pulpety zapiekane w sosie koperkowym, rolada drobiowa, ryba po królewsku, sakiewki schabowe, schab faszerowany w galarecie, szczupak gotowany, szczupak smażony, śledzie w sosie mlecznym, śledzie z cebulką, udka pieczone, wieprzowina z serem. Przepisy zaprezentowane w książce ,,153 Przetwory i Dania Mięsne Siostry Anastazji ,,przez Siostrę Anastazję prezentują bardzo dobry poziom wiedzy kulinarnej. Dzięki przepisom na przetwory, marynaty, konfitury zamieszczonej w tej oto książce można nauczyć się z przyjemnością wykonać je samemu. Dania mięsne cieszące się popularnością wśród osób lubiących polską kuchnią są zazwyczaj: kurczak przyrządzony na różne sposoby, pulpety zapiekane w sosie koperkowym, śledzie, gdyż są proste w wykonaniu. Prawdziwa sztuka kulinarna polega na wykonaniu dania, którym zaskoczymy samych siebie oraz osoby ceniące dobry smak przetworów i dań mięsnych podawanych w polskiej kuchni. Książka napisana jest językiem kulinarnym zrozumiałym dla czytelnika. Zdjęcia przetworów, marynat, konfitur, dżemów i dań mięsnych są zamieszczone na każdej jej stronie. Oprawa miękka, zawiera 220 stron. Książka wydana przez Wydawnictwo WAM. Polecam zapoznanie się z tą kulinarną książką napisaną przez Siostrę Anastazję Pustelnik.
Link do opinii
Inne książki autora
183 nowe przepisy siostry Anastazji
s. Anastazja Pustelnik 0
Okładka ksiązki - 183 nowe przepisy siostry Anastazji

Nowa, trzecia książka s. Anastazji pomoże nie tylko przyrządzić smaczne i zdrowe dania, ale także atrakcyjnie je podać. Tym razem zawiera gotowe zestawy...

Doskonałe przepisy Siostry Anastazji
s. Anastazja Pustelnik0
Okładka ksiązki - Doskonałe przepisy Siostry Anastazji

Przekąski, dania obiadowe, sałatki i słodki deser. Każdy znajdzie tu coś dla siebie na dzień powszedni i wyjątkowe okazje. Sistra Anastazja poleca przepisy...

Zobacz wszystkie książki tego autora
Recenzje miesiąca
Srebrny łańcuszek
Edward Łysiak ;
Srebrny łańcuszek
Dziadek
Rafał Junosza Piotrowski
 Dziadek
Aldona z Podlasia
Aldona Anna Skirgiełło
Aldona z Podlasia
Egzamin na ojca
Danka Braun ;
Egzamin na ojca
Cień bogów
John Gwynne
Cień bogów
Rozbłyski ciemności
Andrzej Pupin ;
Rozbłyski ciemności
Wstydu za grosz
Zuzanna Orlińska
Wstydu za grosz
Jak ograłem PRL. Na scenie
Witek Łukaszewski
Jak ograłem PRL. Na scenie
Pokaż wszystkie recenzje
Reklamy