113 dań Siostry Anastazji. Potrawy jarskie i ryby

Ocena: 6 (1 głosów)
113 dań Siostry Anastazji. Potrawy jarskie i ryby – opis wydawcy Zapraszamy na ucztę z Siostrą Anastazją. Tym razem autorka kulinarnych bestsellerów przygotowała przepisy dla miłośników zup, dań jarskich i ryb. Zupa z kalarepki, gulasz z soczewicy, kotlety z fasoli czy zapiekanka z cukinii i sera to tylko kilka wybranych ze 113 zawartych w książce przepysznych propozycji. Daj się uwieść tradycyjnemu smakowi, skorzystaj z porad i przepisów Siostry Anastazji.

Informacje dodatkowe o 113 dań Siostry Anastazji. Potrawy jarskie i ryby:

Wydawnictwo: WAM
Data wydania: 2014-03-06
Kategoria: Kuchnia
ISBN: 978-83-277-0052-0
Liczba stron: 272
Język oryginału: polski
Ilustracje:zdjęcia

więcej

Kup książkę 113 dań Siostry Anastazji. Potrawy jarskie i ryby

Sprawdzam ceny dla ciebie ...
Cytaty z książki

Na naszej stronie nie ma jeszcze cytatów z tej książki.


Dodaj cytat
REKLAMA

Zobacz także

113 dań Siostry Anastazji. Potrawy jarskie i ryby - opinie o książce

Siostra Anastazja Pustelnik pt. ''113 Dań Siostry Anastazji – Potrawy jarskie i ryby'' przedstawia dania proste, które są również przeznaczone dla osób, które są smakoszami zup, dań jarskich i ryb.

Książka ''113 Dań Siostry Anastazji – Potrawy jarskie i ryby'' spełnia oczekiwania kulinarne czytelnika pod każdym względem.

Ksiądz Stanisław Groń zachwala sobie kuchnię Siostry Anastazji, ponieważ uważa, że jej gotowanie jest darem z niebios. Chciałby jej nadać fikcyjny order za jej zasługi w dziedzinie kulinarni.

Siostra Anastazja udziela 12 porad dotyczących sposobu gotowania warzyw, podawania zup, podawania pieczywa, zdradza, jakie mamy rodzaje zup, jak gotować kluski ziemniaczane, omlety, nie zdradza jedynie sekretów związanych z rodzajami tłuszczu.

Potrawy jarskie i ryby

Książka ''113 Dań Siostry Anastazji – Potrawy jarskie i ryb'' składa z następujących potraw: Botwinka, Bób z grzybami, Bób zapiekany z czosnkiem, Brukselka smażona w cieście, Bulion warzywny, Chłodnik buraczany, Chłodnik koperkowy, Cukinia zapiekana z grzybami, Cukinia zapiekana z pomidorami, Flaczki jarzynowe, Galaretka jarzynowa, Gołąbki z kaszą w sosie pieczarkowym, Grochówka z grzankami, Gulasz jarzynowy, Gulasz z soczewicy, Kalafior panierowany, Kalafior smażony w cieście, Kapuśniak z kiszonej kapusty, Kapuśniak ze słodkiej kapusty, Knedle z białym serem I, II kopytka pikantne, Kotleciki z rolady ziemniaczanej ze szpinakiem, kotlety rybne, kotlety ryżowe z pestkami dyni, kotlety serowe, kotlety z fasoli, kotlety z gotowany ziemniaków, kotlety z jaj faszerowane pieczarkami, kotlety z kapusty włoskiej, kolety z kaszy manny, Krupnik z jajkiem, Łazanki, Łazanki z kapustą i pieczarkami, Łazanki z kapustą i warzywami, Makaron faszerowany szpinakiem, Makaron z bakłażanem, z brokułami, z cukinią, z grzybami, z karczochami, z marchewką, z papryką, z suszonymi pomidorami, ze szpinakiem, Marchewka przysmażana, Naleśniki z farszem jarzynowym, Naleśniki z farszem szpinakowym, Omlet szpinakowy, z jarzynami, z porem, z żurawiną, Papryka nadziewana kaszą gryczaną, Pierogi, Pierogi smażone z ziemniaków, Pierogi z bobem, z fasolą, z soczewicą, Pierogi ze szpinakiem i białym serem, Placki z cukinią i białym serem, Placki z selera, Placki ziemniaczane zapiekane z kapustą kiszoną, Potrawka jarzynowa, Pstrąg podany z sosem śmietanowo- pleśniowym, Pstrąg pieczony warzywach, Pyzy z białym serem, Pyzy z kapustą, Rolada ziemniaczana ze szpinakiem, Ryba zapiekana w śmietanie, Sakiewki napełnione kapustą, ser smażony, Uszka z bobem, z fasolą, Wywar jarzynowy, Zapiekana kapusta z jaśkiem, Zapiekanka kalafiorowo – brokułowa, zapiekanka rybna, z bakłażana, z cukinii i pomidorów, z łososiem i szpinakiem w sosie śmietanowym, Zapiekanka ziemniaczana z warzywami, Zupa czosnkowa, fasolowa z grzybkami i czosnkiem, koperkowa, Zupa krem dyniowy z czosnkiem, jarzynowy z jajkiem, szpinakowy, z dyni, z dyni z płatkami migdałowymi, z marchewki, zupa porowa, zupa z cukinii, zupa z kurkami, zupa z suszonych borowików, żurek z serwatki.

Przedstawione przez Siostrę Anastazję przepisy zwróciły moją uwagę, ponieważ dania jarskie i potrawy z ryb są smaczne i pożywne. Któż z nas nie ceni sobie podany w piękny sposób zupy, a do tego jako dodatek grzanki z białego pieczywa.

Zwróciłam szczególną uwagę w tej książce na dania makaronowe, placki ziemniaczane, kotlety serowe, grochówka z grzankami, które wykonałam, korzystając przy tym z udzielonych rad Siostry Anastazji.

Autorka przekazuje swoją wiedzę sposób zrozumiały tak, aby czytelnik zrozumiał kulinarny jej przekaz.

Książka posiada 272 stron, twarda oprawa. Wydana została przez Wydawnictwo WAM.

Polecam zakup książki autorstwa Siostry Anastazji, gdyż 113 przepisów jest warte przyrządzenia i zapoznania się z nimi.

Link do opinii
Inne książki autora
Wielka księga ciast Siostry Anastazji
s. Anastazja Pustelnik FDC0
Okładka ksiązki - Wielka księga ciast Siostry Anastazji

Nic nie zastąpi smaku i aromatu domowych wypieków. Jak upiec doskonałe ciasto i sprawić, by pieczenie stało się prawdziwą przyjemnością? Skorzystaj z...

Wielkanoc z siostrą Anastazją
S. Anastazja Pustelnik FDC0
Okładka ksiązki - Wielkanoc z siostrą Anastazją

Święta Wielkanocne tylko z Siostrą Anastazją! Na wielkanocnym stole oprócz tradycyjnej święconki i wszechobecnych jaj w każdej postaci, nie może zabraknąć...

Zobacz wszystkie książki tego autora
Recenzje miesiąca
Srebrny łańcuszek
Edward Łysiak ;
Srebrny łańcuszek
Dziadek
Rafał Junosza Piotrowski
 Dziadek
Aldona z Podlasia
Aldona Anna Skirgiełło
Aldona z Podlasia
Egzamin na ojca
Danka Braun ;
Egzamin na ojca
Cień bogów
John Gwynne
Cień bogów
Rozbłyski ciemności
Andrzej Pupin ;
Rozbłyski ciemności
Wstydu za grosz
Zuzanna Orlińska
Wstydu za grosz
Jak ograłem PRL. Na scenie
Witek Łukaszewski
Jak ograłem PRL. Na scenie
Pokaż wszystkie recenzje
Reklamy