Ta wspaniała książka jednego z najbardziej błyskotliwych fotografików naszych czasów to reporterski zapis podróży po współczesnej Afryce. Panorama krajobrazów i dzikiej przyrody od pustyni po dżunglę i ludzkiego życia od malutkich plemiennych wiosek po kipiące energią metropolie. 236 przepięknych zdjęć ukazuje zadziwiającą bliskość Steve`a Blooma z tym niezwykłym kontynentem, jego zachwyty nad afrykańską przyrodą w całej jej dzikiej, nieposkromionej różnorodności.
Informacje dodatkowe o Żyjąca Afryka:
Wydawnictwo: b.d
Data wydania: b.d
Kategoria:
9788373597679
Przeczytane:2021-11-23, Ocena: 6, Przeczytałam, Przeczytaj tyle, ile masz wzrostu – edycja 2021, Wyzwanie - wybrana przez siebie liczba książek w 2021 roku, Książki na długi wieczór, 52 książki 2021, Książki XXI wieku,
Ależ piękne wydanie! Interesujące zdjęcia, stanowiące z komentarzami Autora dopełniającą się całość. Pokazują nie tylko różnorodność Afryki, pozwalają zweryfikować nasze wyobrażenia przekonania na temat tego kontynentu, ale przede wszystkim uwidaczniają uczucia, ktorymi darzy ten region świata sam Autor. Ciekawa lektura na jesienno-zimowy czas. Dobry pomysł na prezent.