Niektóre decyzje zmieniają życie w jednej chwili, inne dojrzewają powoli. Melania wie, że nie ma już odwrotu – ucieczka od toksycznego małżeństwa to jej jedyna szansa na odzyskanie siebie. Bohaterka powieści czytaj dalej
Wiesława Bancarzewska w swojej najnowszej powieści Chłop i szlachcianka. Opowieść o miłości niepojętej przenosi czytelnika do początku XVIII wieku. Z zapartym tchem śledzimy historię miłości, która wykracza czytaj dalej
Motywacją dziecka jest miłość. Autor poradnika wyjaśnia, że Dzieci, które chorują za rodziców, przejmując od nich widma rodzinne (zjawisko rezonowania psychiki danego człowieka z traumami i nieszczęściami przodków) czytaj dalej
Niektóre tajemnice mają to do siebie, że – choć głęboko ukryte – nigdy nie pozwalają o sobie zapomnieć. Wracają niespodziewanie, często w najmniej odpowiednich momentach, zmuszając do zmierzenia czytaj dalej
Jak bardzo gorzka jest refleksja nad kondycją współczesnej Polski? Ukazująca patologiczną polską rzeczywistość (czyżby we wszystkich dziedzinach życia?) treść książki Patopaństwo opowiada (ze szczegółami) O czytaj dalej
Agnieszka Kumor zabiera czytelników w podróż przez surowe, majestatyczne krajobrazy Islandii, gdzie kłębią się tajemnice i emocje. Ta kraina od pokoleń fascynuje, kojarzy się z czymś, co jest poza naszym światem czytaj dalej
Za co można być wdzięcznym Bożej Opatrzności? Tym bardziej, gdy jest się przekonanym, że przypadki nie istnieją. Na kartach książki To nie był przypadek spisane zostały osobiste doświadczenia Ewy Bednarkiewicz czytaj dalej
Kto definiuje standardy urody? Czy jest tylko jeden kanon piękna? Dlaczego wiecznie dążymy do tego, by zaprezentować się jako idealni pod względem wyglądu ludzie? Czy liczy się to, jak wyglądamy, czy to, jacy czytaj dalej
Kiedy państwowe instytucje zawodzą, pozostaje tylko jedno: wziąć sprawy we własne ręce. La Polonaise Hectora Kunga to powieść sensacyjna, która obnaża korupcję, nepotyzm i układy rządzące światem polityki. czytaj dalej
Wiara odgrywa rolę zarówno w życiu jednostki jak i całych narodów. Wnikliwa treść Duchowej historii Polski pokazuje, jaki wpływ na dzieje naszego kraju miały historyczne doświadczenia związane z panowaniem czytaj dalej