Kuchenne rewolucje - restauracja "Restauracja pod Orzechem". Jak wypadnie rewolucja w Bytomiu?

Data: 2023-10-12 16:30:01 | Ten artykuł przeczytasz w 4 min. Autor: Danuta Awolusi
udostępnij Tweet

Na antenie telewizji TVN oraz w serwisie Player.pl ruszyła właśnie jesienna, 27 edycja programu Kuchenne rewolucje. Magda Gessler po raz kolejny ratuje polskich restauratorów i uczy, jak dobrze karmić ludzi. Jakie emocje i smaki czekają nas w najnowszym odcinku? 

Magda Gessler, prowadząca program "Kuchenne rewolucje" w mieście Bytom fot. East News / mat. prasowe x-news

Kuchenne rewolucje: Restauracja pod Orzechem – opis. Co się wydarzy? 

W przemysłowym mieście Bytom restaurację prowadzi rodzina Władysława i Janiny. To spełnione marzenie pana Władysława, który pragnął tego przez 40 lat. Jednak kiedy lokal przejął syn Tomasz, mechanik samochodowy, interes zaczął podupadać. Za mało klientów, zła atmosfera...  

Czytaj również: Kuchenne Rewolucje: Trattoria Melone Rosa – menu, ceny, gdzie jest?

Tomasz boi się, że zawiedzie ojca. Magda Gessler musi wkroczyć do akcji i wlać w serce mężczyzny nieco nadziei, że uda się pogodzić miłość do motoryzacji i gastronomii. 

Kuchenne rewolucje: Restauracja pod Orzechem – gdzie i kiedy obejrzeć odcinek?

Premierowy odcinek programu Kuchenne rewolucje: Restauracja pod Orzechem można zobaczyć w czwartek, 12 października 2023 o godzinie 21.35 na antenie telewizji TVN.

Czytaj również: „Velvet” – popularna hiszpańska telenowela ponownie w TVP!

Jeśli nie zdążyliście zobaczyć programu w telewizji, odcinek jest już dostępny na platformie Player.pl

Kuchenne rewolucje: Restauracja pod Orzechem – gdzie to?

Restauracja pod Orzechem - a już teraz Dziadek do Orzechów - znajduje się w Bytomiu, przy ulicy Żołnierskiej 99. Magda Gessler uznała, że dekoracja będzie nawiązywała do zielonych liści orzecha, a całe menu będzie związane właśnie z orzechami włoskimi. 

Kuchenne rewolucje: Restauracja pod Orzechem – menu

W restauracji Pod Orzechem czekadełkiem będzie masło ucierane z włoskimi orzechami i serem topionym. Daniem głównym jest barszcz czerwony z uszkami nadziewanymi selerem naciowym i orzechami oraz pulpety cielęce w sosie orzechowym w towarzystwie giczy cielęcej, podane z kluskami śląskimi i surówką waldorf. 

Czytaj również: Kuchenne Rewolucje: Gospoda Pękata Chata – menu, ceny, gdzie jest?

Kuchenne rewolucje: Restauracja pod Orzechem – czy rewolucja się udała?

Po powrocie do lokalu Magda Gessler była zadowolona z podanych dań. Pasta z topionego sera wypadła wspaniale, choć w barszczu znalazło się kilka mankamentów. Pulpety i kluski wypadły świetnie.

Bardzo smacznie, bardzo pięknie, bardzo wyjątkowo 

ocenia mistrzyni po wyjściu z restauracji. Magda Gessler uznaje rewolucję za udaną. 

Czytaj również: Kuchenne Rewolucje: Bar Koperkowy – menu, ceny, gdzie jest? 

Kuchenne rewolucje: Restauracja pod Orzechem – książki

Poszukujecie historii pełnych smaków i przepisów, równie smacznych jak w programie Kuchenne rewolucje: Restauracja pod Orzechem? Koniecznie przejrzyjcie książkę kulinarną Kuchnia na odporność! Toby Amidor proponuje łatwe i niezwykle zdrowe przepisy!

Książkę w dobrej cenie kupić można poniżej:

Tagi: kuchenne rewolucje, programy reality show, kulinarne,

REKLAMA

Zobacz także

Musisz być zalogowany, aby komentować. Zaloguj się lub załóż konto, jeżeli jeszcze go nie posiadasz.

Reklamy
Recenzje miesiąca
Upiór w moherze
Iwona Banach
Upiór w moherze
Jemiolec
Kajetan Szokalski
Jemiolec
Pożegnanie z ojczyzną
Renata Czarnecka ;
Pożegnanie z ojczyzną
Sprawa lorda Rosewortha
Małgorzata Starosta
Sprawa lorda Rosewortha
Szepty ciemności
Andrzej Pupin
Szepty ciemności
Gdzie słychać szepty
Kate Pearsall
Gdzie słychać szepty
Bądź tak po prostu
Ewelina Dobosz ;
 Bądź tak po prostu
Góralskie czary. Leksykon magii Podtatrza i Beskidów Zachodnich
Katarzyna Ceklarz; Urszula Janicka-Krzywda
Góralskie czary. Leksykon magii Podtatrza i Beskidów Zachodnich
Zróbmy sobie szkołę
Mikołaj Marcela
Zróbmy sobie szkołę
Pokaż wszystkie recenzje